Sport

Edi Iordănescu a clarificat subiectul Darius Olaru: “Efectele ar fi putut fi grave!”. S-a împăcat cu Gigi Becali

Darius Olaru a rămas în afara lotului la meciul cu Andorra. Gigi Becali a avut declaraţii dure la adresa lui Edi Iordănescu, iar selecţionerul a ieşit public să lămurească situaţia.
16.10.2023 | 15:33
Edi Iordanescu a clarificat subiectul Darius Olaru Efectele ar fi putut fi grave Sa impacat cu Gigi Becali
Edi Iordănescu a clarificat subiectul Darius Olaru: "Efectele ar fi putut fi grave!". S-a împăcat cu Gigi Becali
ADVERTISEMENT

România a învins Andorra cu 4-0, meci în care unul dintre jucătorii lăsaţi în afara lotului a fost Darius Olaru. “Tricolorii” sunt pe primul loc în grupa de Euro 2024, înaintea “dublei” de foc cu Israel şi Elveţia.

Edi Iordănescu a clarificat subiectul Darius Olaru: “Ultimul cuvânt privind capacitatea 100% de a juca îi aparține acestuia”

Selecţionerul României nu are linişte nici după victorii. Gigi Becali a lansat un atac virulent la adresa lui Edi Iordănescu după ce Darius Olaru a fost lăsat în afara lotului, spunând că o să-i transmită jucătorului său să se retragă de la echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a ieşit public şi a clarificat situaţia, spunând într-un comunicat de presă, că Darius Olaru a fost accidentat şi a decis să nu rişte inutil şi să îl expună pe mijlocaş unor dueluri dure:

“Din dorința ca suporterii echipei naționale și cluburile care completează familia tricoloră să beneficieze de o informare corectă, doresc să fac următoarele clarificări privind situația lui Dariu Olaru în contextul partidei România – Andorra:

ADVERTISEMENT

Staff-ul medical al echipei naționale mi-a comunicat faptul că Darius resimte anumite dureri, dar că nu ar exista un risc privind utilizarea lui în meciul cu Andorra.

Ulterior, am discutat cu Darius pentru că ultimul cuvânt privind capacitatea 100% de a juca îi aparține acestuia, e vorba de starea lui și totdeauna jucătorul poate oferi “unda verde” finală.

ADVERTISEMENT

“Am evitat, astfel, expunerea lui la o accidentare nedorită”

Darius ne-a transmis că simte încă puțină durere la schimbările de direcție și atunci când șutează. Pentru că prima condiție pentru utilizarea unui fotbalist rămâne capacitatea lui fizică totală și pentru că mesajul lui nu a fost unul care să ne confirme acest lucru, a fost evident că nu l-am putut folosi.

Medicul echipei naționale a discutat duminică dimineața cu medicul de la FCSB și a transmis situația medicală a lui Darius. Am evitat, astfel, expunerea lui la o accidentare nedorită, cu efecte ce ar fi putut deveni mult mai grave.

ADVERTISEMENT

Cu atât mai mult cu cât știam atât de bine profilul Andorrei, confirmat și în teren, cu intrări nenumărate la limita regulamentului sau penalizate de arbitru. Este departe de mine gândul, vreodată, să plătesc polițe sau să întrețin războaie personale.

“Nu mă joc atunci când vine vorba de sănătatea jucătorilor”

Nu mă joc atunci când vine vorba de sănătatea jucătorilor și de destinul lor sportiv. Să ne imaginăm ce ar fi însemnat, într-un scenariu absurd, să trecem peste cuvântul lui Darius, acesta să joace și să se accidenteze în meciul cu Andorra…

În speranța că aceste clarificări vor închide un fals subiect, vreau să vă mulțumesc tuturor, încă o dată, pentru susținerea arătată echipei naționale și să vă asigur că vom lupta până la capăt, în fiecare secundă, pentru obiectivul calificării la EURO 2024″, a fost mesajul lui Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu s-a împăcat cu Gigi Becali: “Îl sfătuiesc pe Olaru să lupte în continuare pentru echipa națională”

Ulterior, selecţionerul a clarificat situaţia şi cu Gigi Becali. Cei doi au avut o discuţie telefonică, iar patronul celor de la FCSB şi-a schimbat discursul:

„Am avut ulterior o discuție cu Edi. M-a sunat băiatul să îmi explice situația. Gata, subiectul e închis, iar eu îl sfătuiesc pe Olaru să lupte în continuare pentru echipa națională. Nu mai are rost să dezgropăm morții.

Că a fost sau că nu a fost accidentat, subiectul e închis. Edi a încercat să îmi explice clar unele lucruri, a spus că e posibil ca în unele cazuri și el să mai greșească, doar e om, dar în cazul lui Olaru lucrurile au fost clare”, a spus Gigi Becali pentru Prosport.

ADVERTISEMENT