Life

Cum a urcat Florin Piersic pe scenă, la Brașov: “Sunt foarte obosit, dar plăcut surprins”. Secretul dezvăluit de Medeea Marinescu

Florin Piersic a așteptat doi ani să reia spectacolul ”Străini în noapte”, alături de actrița Medeea Marinescu. În pandemie, marele actor o suna pe mai tânăra colegă de scenă și o întreba dacă și-a mai repetat textul.
11.05.2022 | 18:34
Cum a urcat Florin Piersic pe scena la Brasov Sunt foarte obosit dar placut surprins Secretul dezvaluit de Medeea Marinescu
Florin Piersic și Medeea Marinescu fac o echipă bună în piesa ”Străini în noapte”. Sursa foto: FANATIK/arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Florin Piersic și Medeea Marinescu au jucat la Brașov marți seară, 10 mai, în spectacolul ”Străini în noapte”. Cei doi actori au fost aplaudați la final, de către spectatori, minute în șir, în picioare. În exclusivitate pentru FANATIK, Medeea Marinescu a dezvăluit că, în pandemie, marele actor o suna și o întreba dacă și-a mai repetat replicile din piesa de teatru, în care joacă de ani de zile cu mare succes. De cealaltă parte, Florin Piersic ne-a spus că singurul loc în care nu a jucat ”Străini în noapte” este America.

Dezvăluire neștiută despre Florin Pierisic, făcută de Medeea Marinescu: “Speranța l-a ținut în formă”

La 86 de ani, Florin Piersic se declară fericit că urcă pe scenă și joacă din nou în ”Străini în noapte”, alături de colega lui, Medeea Marinescu. La început, marele actor a jucat alături de Emilia Popescu, dar, de mulți ani, aceasta a fost înlocuită cu Medeea Marinescu.

ADVERTISEMENT

La premiera spectacolului din România, în anul 2007, în regia lui Radu Beligan, a fost invitat și autorul francez Eric Assous, o surpriză pentru public, dar și pentru Florin Piersic, interpretul unuia dintre cele două personaje.

Florin Piersic: ”Singurul loc în care nu am jucat piesa aceasta este America”

”Sunt foarte obosit, pentru că nu m-am odihnit azi (marți, 10 mai – n.r.) deloc. Plecăm la București în seara aceasta, mâine ajungem la Cluj și de acolo plecăm la Londra. Singurul loc în care nu am jucat piesa aceasta este America.

ADVERTISEMENT

Sunt plăcut surprins și foarte bucuros să constat, după o pauză de doi ani de zile, din cauza pandemiei, că oamenii vin să ne vadă și umplu sălile. Am avut și colegi care s-au îmbolnăvit în această perioadă”, a declarat Florin Piersic, pentru FANATIK, după reprezentația de la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov.

”La Paris m-am simțit cel mai bine pe scenă”

Marele actor român spune că cel mai bine a fost primit la Paris. În luna martie 2022, Medeea Marinescu și Florin Piersic au susținut două reprezentații în capitala Franței. Piesa respectivă s-a jucat la Paris și de către actorii francezi, însă spectacolul nu s-a bucurat de succesul avut în România, unde se joacă de 15 ani. Probabil acesta este și motivul pentru care Alain Delon a făcut parte din distribuția spectacolului doar un an de zile.

ADVERTISEMENT

”Piesa a prins foarte bine în România, neașteptat de bine. Autorul ei, dramaturgul Eric Assous, l-a chemat pe actorul Alain Delon pentru rol, dar el a jucat foarte puțin. La noi piesa a prins mult mai bine.

Am jucat și în Franța de patru ori. Și pentru că mă întrebați, la Paris m-am simțit cel mai bine pe scenă. Dar am avut și un public extraordinar”, a declarat Florin Piersic, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Medeea Marinescu: ”Pe 15 mai jucăm la Londra”

Și actrița Medeea Marinescu, în vârstă de 47 de ani, este bucuroasă că a revenit pe scenă alături de celebrul Florin Piersic. Multe spectacole au fost amânate în pandemie. Anul acesta au jucat și peste hotare, mai întâi de ziua actorului, în Germania, apoi – în luna martie – la Paris, unde au avut două reprezentații, întrucât publicul a fost dornic să îi revadă.

Pe 15 mai, Medeea Marinescu și Florin Piersic vor juca pentru publicul românesc din Londra, iar pe 23 mai vor reveni pe scena Teatrului Național din București, cu același spectacol, ”Străini în noapte”, primit atât de bine de publicul din România.

”Acum plecăm la Londra. Jucăm pe 15 pentru românii de acolo, pe 23 jucăm la București, după care în iunie avem mai multe spectacole și chiar ne-a anunțat organizatorul că și pentru septembrie deja se vând bilete”, a declarat, după prestația de la Brașov, Medeea Marinescu, pentru FANATIK.

”La Londra merg, joc și a doua zi mă întorc”

Medeea Marinescu susține că piesa nu se poate juca momentan în America, din cauza programului ei foarte încărcat, cu repetițiile de la Teatrul Național din București. Actrița este angajata acestui teatru și momentan nu poate lipsi mai multe zile. După premieră, speră că lucrurile se vor reglementa și că va putea lipsi mai multe zile, pentru a duce spectacolul în care joacă alături de Florin Piersic și în alte locuri.

Și actrița a confirmat că la Paris este un public extraordinar, care i-a primit foarte bine de fiecare dată, motiv pentru care au revenit cu drag în capitala Franței. Florin Piersic joacă de 15 ani în această piesă, iar Medeea Marinescu de 13 ani. Nu au ajuns în America, dar au ajuns cu ea mai demult, în Canada, pentru românii de acolo. L-au jucat în trei locații. De asemenea, cei doi actori au dus piesa aceasta și în Israel, tot în trei locuri.

”Da, așa este, cum spune Florin. Nu am jucat în America și ne-am tot gândit, că e drumul lung și nu pot. Eu la Londra merg, joc și a doua zi mă întorc. Ei, asta nu se poate întâmpla în America și atunci am avea nevoie de mai mult timp, ceea ce e greu de făcut. 

Sunt chiar înainte de premieră la Teatrul Național și nu pot lipsi. Pentru Londra m-am rupt așa o zi, duminica. De aceea, ar fi trebuit să fie mai multe reprezentații și la Dublin și la Londra, pentru că s-au epuizat biletele demult, dar din cauza programului meu nu putem momentan”, susține actrița Medeea Marinescu.

În pandemie, actorul a stat izolat. “Îmi dădea telefon și îmi spunea ‘Ți-ai mai repetat  textul?’ “

În pandemie, timp de doi ani de zile, marele actor a stat izolat, pentru a fi protejat de COVID-19. La un moment dat, Florin Piersic, care își petrecea timpul la o cabană de lângă Cluj, o suna pe actriță și o întreba dacă și-a mai repetat replicile.

”Avem agenda destul de plină, mulțumesc lui Dumnezeu că s-a reluat totul și că suntem sănătoși. Florin a rezistat cu brio perioadei ăsteia când a stat izolat, ca noi toți, de altfel.  Îmi dădea telefon și îmi spunea:  ‘Ți-ai mai repetat textul? Eu l-am repetat la cabană. Și mi se pare foarte frumos.’

Așa că speranța cumva l-a ținut așa în formă, speranța că mai e puțin și o să jucăm. Și s-a întâmplat”, a mai declarat actrița.

”Multă lume ne-a spus că suntem foarte credibili”

Actrița este de părere că spectacolul are mai mult succes în România, decât în Franța, jucat de actorii francezi, pentru că, la noi în țară, ”Străini în noapte” a avut rețeta perfectă.

”Aici a fost miracol cu adevărat. Există spectacole care se nasc într-o zodie fericită. Eu așa spun! Toată combinația, cu un text foarte bun, după părerea mea. O traducere foarte bună, că și asta e important. Am văzut texte care, și chiar texte cunoscute, care nu au avut parte de o traducere foarte fericită.

Traducerea bună, regia lui Beligan, care era discretă, dar în care să se vadă actorul, Florin Piersic care era o vedetă și este o vedetă, pe care publicul îl adoră. A fost revenirea lui în forță. Venea pe scenă cu o revenire importantă, nu oarecare. Probabil chimia care există între noi… Pentru că mulță lume ne-a spus că suntem foarte credibili”, susține actrița.

”Ne surprindem de multe ori pe scenă. Florin e inepuizabil”

Faptul că cei doi actori se înțeleg bine și au o relație apropiată se simte și pe scenă. Medeea Marinescu simte prin ce stări trece Florin Piersic de fiecare dată și asta îi ajută mult în comunicarea lor, dar și în colaborarea pe care o au de 13 ani. Susține că actorul este inepuizabil, la fel ca ea.

”Și dacă nu spune ceva, eu îl simt. Deja pot să anticipez ce vrea sau ce își dorește. Ne surprindem de multe ori pe scenă. Pentru că un spectacol, care se joacă de atât de multe ori, există pericolul, să intre într-o anumită rutină. Și atunci este necesar ca noi, actorii, să încercăm să ne surprindem de fiecare  dată. Să ne reînviem de fiecare dată. Și, din fericire e … și Florin e inepuizabil, și eu…”, precizează Medeea Marinescu.

ADVERTISEMENT