Life

Cum afli dacă cineva ţi-a spart în secret contul de Facebook. Funcţia care te ajută să rămâi mereu în siguranţă

Contul de Facebook este cu siguranță un lucru personal la care nimeni nu ar trebui să aibă acces. Cum ne dăm însă seama dacă acesta a fost spart?
15.01.2023 | 07:47
Cum afli daca cineva tia spart in secret contul de Facebook Functia care te ajuta sa ramai mereu in siguranta
Cum afli dacă cineva ţi-a spart în secret contul de Facebook. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, cei de la Facebook au făcut eforturi, astfel încât utilizatorul să se simtă cât mai în siguranță atunci când navighează pe platforma de socializare.

Cum îți dai seama că ți s-a spart contul de Facebook

Astfel, este foarte ușor acum să ne dăm seama dacă contul nostru de Facebook a fost sau nu spart de altcineva. În primul rând pentru a te loga pe Facebook poți utiliza autentificarea în doi pași.

ADVERTISEMENT

Poți să bagi parola aleasă, dar și o confirmare cu numărul de telefon. Dacă ai omis să faci acest lucru și te temi că cineva ar fi putut să îți ghicească parola, ei bine, poți afla toate simplu acest lucru.

Să nu uităm că în ultima vreme, atacurile hackerilor s-au tot răspândit. Există nenumărate conturi piratate care ajung să adune informații personale, pe care mai apoi le folosesc pentru a fura identitatea unei persoane.

ADVERTISEMENT

Dacă te temi cumva că și contul de Facebook a ajuns să fie piratat, atunci intră la secțiunea ”Setări” și afli într-un singur moment. Selectează apoi ”Confidențialitate”, iar mai apoi în meniu apare opțiunea ”Securitate și conectare”, după care ”Unde te-ai conectat”.

Odată ce ai dat click pe opțiunea ”Unde te-ai conectat”, vei vedea că se deschide o listă cu toate dispozitivele utilizate pentru a te conecta pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cum îți recuperezi rapid contul de Facebook

Bonus, scrie și ora, dar și data și numele dispozitivului respectiv, astfel încât să îți dai seama dacă ai fost tu sau nu. În cazul în care observi că un dispozitiv pe care nu îl cunoști a fost conectat, atunci înseamnă că contul tău de Facebook a fost spart.

Și ce este de făcut mai departe? Nu trebuie decât să dai click pe cele trei puncte din dreptul conectării respective. Alege opțiunea ”Nu este vorba de tine?”, iar mai apoi, o altă fereastră se va deschide.

ADVERTISEMENT

Acolo vei apăsa pe ”Securizează contul”, iar cei de la Facebook te vor redirecționa către o nouă pagină unde te vei loga și îți vei securiza contul.

Apasă butonul ”Începe” și urmează toți pașii, iar apoi revino în lista cu toate sesiunile de logare. Vei găsi apoi un buton pe care scrie ”Deconectare de lat toate dispozitivele”.

După ce apeși pe acest buton, toate sesiunile în care ai fost logat vor fi închise. Ține cont de faptul că va trebui să îți amintești bine parola când te vei conecta data viitoare, pentru că odată ce sesiunile au fost închise, parola dispare și ea.

Amintim că există și o metodă prin care poți vedea cine te urmărește pe Facebook, care este la fel de simplă.

ADVERTISEMENT
Tags: