Life

Cum aleg câinii unde să-și facă nevoile. Are legătură cu câmpul magnetic al Pământului

Cum decid câinii locul în care să își facă nevoile. Oamenii de știință spun că obiceiul e strâns legat de câmpul magnetic al Terrei.
04.07.2023 | 22:36
Cum aleg cainii unde sasi faca nevoile Are legatura cu campul magnetic al Pamantului
Cum decid câinii locul în care să își facă nevoile. Oamenii de știință spun că obiceiul e strâns legat de câmpul magnetic al Terrei. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum aleg câinii unde să-și facă nevoile. Are legătură cu câmpul magnetic al Pământului, conform cercetătorilor care au realizat un studiu luând în calcul atât femele, cât și masculi. Care sunt dovezile în această direcție.

Cum decid câinii locul în care să își facă nevoile. Oamenii de știință spun că obiceiul e strâns legat de câmpul magnetic al Terrei

Oamenii de știință au aflat cum decid câinii locul în care să își facă nevoile. Aceștia spun că obiceiul este strâns legat de câmpul magnetic al Terrei. Se pare că ar fi vorba de un simț foarte bine ascuns care se numește magnetorecepție.

ADVERTISEMENT

Acest simț există în organismul animalelor de companie, dar și în cazul păsărilor, broaștelor și salamandrelor. Acesta este folosit precum o busolă, deși trece dincolo de percepția umană și nu putem înțelege exact ce reprezintă.

Asta înseamnă că patrupedele reușesc mereu să găsească o scurtătură și au o direcție de invidiat. În plus, oamenii de știință spun că unele rase de câini aleg să își facă nevoile cu corpul aliniat pe axa magnetică a pământului nord – sud.

ADVERTISEMENT

Comportamentul ajută patrupedele să identifice locul unde se află în funcție de alte puncte, cum ar fi cel de plecare. Potrivit frontiersinzoology.biomedcentral.com, măsurătorile studiului au avut loc în Cehia și Germania.

Rezultatele arată că animalele de companie aleg să urineze cu spatele la soare pentru a se asigura că nu sunt atacate. Pentru că se bazează pe nas și urechi vor monitoriza întotdeauna mișcările care se produc în preajmă. Concret, câinii se vor îndrepta mereu împotriva vântului sau în direcția interesului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a observat adesea, mai ales în timpul defecării, că se orientează într-o anumită direcție, care este, de fapt, una diferită de direcția de interes și își întorc capul apoi în acea altă direcție. Totodată, câinii își urmează propriul miros pentru a se întoarce de unde au plecat.

Câinii folosesc magnetorecepția

Câinii, în special cei de vânătoare, folosesc magnetorecepția pentru a se întoarce la stăpânii lor. Acest talent nu doar că este esențial pentru navigarea pe distanțe lungi, ci este și un element important în comportamentul spațial al mamiferelor.

ADVERTISEMENT

Sursa menționată anterior mai arată că, în momentul de față oamenii de știință nu pot spune cu exactitate dacă câinii se orientează conștient sau nu, adică dacă câmpul magnetic este perceput senzorial de aceștia.

Ei văd, aud sau miros direcția busolei sau o percep ca un stimul haptic, aceasta este întrebarea la care răspunsul este căutat. Analiza datelor mai arată faptul că câinii nu numai că preferă direcția N-S, dar în același timp evită și direcția E-V.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin...
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin care trece omul de afaceri
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
O treime din buget se duce pe salariile mărite mereu ale bugetarilor
O treime din buget se duce pe salariile mărite mereu ale bugetarilor
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților