Life

Cum alegi, de fapt, alimente curate atunci când te duci la cumpărături. Este esențial pentru sănătatea ta

Ce trebuie să știi pentru a achiziționa cele mai bune produse atunci când mergi în supermarket. Organismul îți va mulțumi.
21.03.2024 | 23:25
Cum alegi de fapt alimente curate atunci cand te duci la cumparaturi Este esential pentru sanatatea ta
Ce trebuie să știi pentru a achiziționa cele mai bune produse atunci când mergi în supermarket. Organismul îți va mulțumi. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum alegi, de fapt, alimente curate atunci când te duci la cumpărături. Este esențial pentru sănătatea ta. Descoperă în rândurile de mai jos câteva ponturi care te vor ajuta să nu mai arunci banii pe lucrurile costisitoare și de proastă calitate.

Ce trebuie să știi pentru a achiziționa cele mai bune produse atunci când mergi în supermarket. Organismul îți va mulțumi

Ce trebuie să știi pentru a achiziționa cele mai bune produse atunci când mergi în supermarket. Organismul îți va mulțumi pentru schimbările pe care le faci. Și unde mai pui că nu vei avea probleme cu silueta.

ADVERTISEMENT

Ghidul cumpărăturilor de calitate este concentrat pe atenția la detalii. Foarte mulți specialiști recomandă ca atunci când treci pragul unui magazin să citești cu mare atenție lista ingredientelor, care sunt scrise în ordine descrescătoare, în funcție de cantitatea din produs.

În cazul în care primele ingrediente sunt zaharuri, grăsimi saturate sau aditivi, produsul respectiv s-ar putea să fie mai puțin sănătos. Stai departe de produsele care au în compoziția lor aditivi cu potențial de risc crescut.

ADVERTISEMENT

Aditivii alimentari încep de fiecare dată cu litera „E”, urmată de un număr. De asemenea, ține cont de informațiile nutriționale care sunt trecute pe ambalaj. Verifică cantitatea de zaharuri, grăsimi saturate, sodiu și calorii.

Cel mai bine ar fi să alegi acele produse cu valori mai scăzute legat de aceste categorii. Mai mult, specialiștii în domeniu spun să ne uităm și la certificările pe care le au alimentele de pe rafturile supermarketurilor.

ADVERTISEMENT

Produsele organice sau cele care au certificări specifice (ex: non-GMO, fără gluten) pot fi indicatori ai unei calități superioare. Pe de altă parte, dacă nu există o listă a ingredientelor, prezența alergenilor trebuie neapărat indicată cu ajutorul cuvântului „conține” urmat de numele alergenului.

Aplicații care te ajută să ai un coș de cumpărături curat

De-a lungul timpului au fost dezvoltate și foarte multe aplicații care îi ajută pe cumpărători să aleagă mereu alimente curate și corecte. Majoritatea dintre ele sunt bune pentru că adaugă în coș numai produsele sănătoase.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să ai aplicația instalată pe telefonul mobil și să scanezi codul de bare de pe produsul pe care îl vrei. În felul acesta afli pe loc câte calorii are, ce cantitate de sare a fost folosită sau conținutul de fructoză.

Poţi afla inclusiv lista de aditivi şi coloranţi artificiali. Unele dintre ele vin în ajutor și în altă direcție pentru că îți permit să compari mai multe produse de acelaşi tip, pentru a vedea care este mai bun din punct de vedere nutriţional.

ADVERTISEMENT