Life

Cum alegi, de fapt, carnea de miel pentru Paște. Trucurile care nu dau greș. Așa o gătești corect

24.04.2021 | 00:12
Cum alegi de fapt carnea de miel pentru Paste Trucurile care nu dau gres Asa o gatesti corect
ADVERTISEMENT

Carnea de miel este unul dintre cele mai importante preparate pentru masa de Paște și există câteva trucuri care nu dau greș atunci când o gătești.

Sunt mai multe criterii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când alegi carnea de miel, începând, în primul rând, greutatea acestuia, care joacă un rol foarte important.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect important este culoarea pe care o are carnea, care îți poate da indicii legate de vechimea acesteia. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când alegi carnea de miel pentru masa de Paște.

Cum alegi, de fapt, carnea de miel pentru Paște. Trucurile care nu dau greș

Dacă vrei să iei un miel întreg, primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul este greutatea acestuia, care trebuie să cântărească 13-14 kg după tăiere. Dacă mielul cântărește mai puțin, atunci are prea mult colagen, lucru care poate îngreuna digestia și chiar ar putea provoca indigestie pentru cel care îl consumă.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect important este culoarea cărnii, care trebuie să fie rozalie și foarte elastică la atingere. Dacă este lipicioasă, atunci trebuie evitată, pentru că este un semn că aceasta s-a învechit. Organele de miel se strică mai repede decât carnea și trebuie mirosite și verificate, ca să nu aibă noduli.

Carnea de miel de la măcelărie trebuie să aibă o ștampilă care să dovedească faptul că animalul este sănătos și carnea acestuia poate fi consumată.

ADVERTISEMENT

Cum se gătește carnea de miel ca la carte

Carnea de miel

este, în general fibroasă, și poți freca bucățile proaspăt tăiate cu sare grunjoasă pentru câteva minute, apoi să le clătești din nou, dacă vrei să mai reduci din asprimea fibrelor,

Dacă ai eliminat grăsimea din carnea, urmează pasul al doilea, marinarea, care este foarte important și ajută la frăgezirea fibrelor. Pentru a face acest lucru, trebuie să prepari un baiț în care să lași carnea pentru un interval de 1 – 6 zile, în funcție de cât de fragedă vrei să fie.

ADVERTISEMENT

Nu sunt recomandate tăvile din teflon sau inox și ar trebui să optezi pentru cele din ceramică, fontă sau din sticlă termorezistentă.

ADVERTISEMENT