Sport

Cum am trăit din tribunele arenei din Herning victoria României cu Serbia: viteză, agresivitate şi un munte de încredere!

Reporterii FANATIK au asistat din tribune la victoria entuziasmantă a României în faţa Serbiei la Herning, scor 37-28. "Tricolorele" au defilat şi au obţinut a doua victorie consecutivă la Campionatul Mondial.
04.12.2023 | 00:20
Cum am trait din tribunele arenei din Herning victoria Romaniei cu Serbia viteza agresivitate si un munte de incredere
Cum am trăit din tribunele arenei din Herning victoria României cu Serbia: viteză, agresivitate şi un munte de încredere. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

România a învins Serbia cu 37-28 la Herning, în al doilea meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Reporterii FANATIK au fost prezenţi în Jyske Bank Boxen la acest meci care ne asigură două puncte în grupele principale şi ne face să visăm la sferturile de finală.

Le-am dominat încă din start!

“Tricolorele” au fost încurajate din tribunele arenei din Herning de aproximativ 2-300 de fani. Vestea bună este că organizatorii au permis accesul cu tobele, după ce acestea au fost interzise la meciul cu Chile. Astfel, fundalul sonor a fost asigurat de galeria românească.

ADVERTISEMENT
Fanii români, cu tobe la România - Serbia. Sursa: Fanatik
Fanii români, cu tobe la România – Serbia. Sursa: Fanatik

Au avut şi pentru ce scanda pentru că naţionala României a făcut o primă repriză entuziasmantă. Un joc în viteză care le-a năucit pe sârboaice. După meciul excelent făcut împotriva danezelor, elevele lui Uros Bregar au fost luate tare de românce încă din start.

Iar elevele lui Pera s-au desprins la 4-1 încă din minutul 5. “Tricolorele” au menţinut ritmul, cu o defensivă bună, cu contraatacuri şi goluri uşoare, astfel că în minutul 8 Bregar a fost nevoit să ceară time-out, la scorul de 7-3.

ADVERTISEMENT

Am remarcat atitudinea şi concentrarea româncelor, iar în acest sens evoluţia sârboaicelor cu Danemarca a avut un rol hotărâtor. Handbalistele noastre nu au lăsat nimic la voia întâmplării şi au reuşit să pedepsească fiecare greşeală a adversarelor.

Joc în viteză care le-a năucit pe sârboaice!

În sfârşit, un joc în viteză pentru naţionala României, în care au punctat serios şi extremele. După 16 minute, scorul a fost 14-7 pentru “tricolore”. Seraficeanu a făcut o repriză perfectă, cu cinci goluri din cinci aruncări.

ADVERTISEMENT

Diferenţa maximă în prima parte a fost de 8 goluri: 19-11, în minutul 24. În ultimele minute ale primei părţi, ritmul “tricolorelor” pe atac a fost mai scăzut, dar am reuşit să ne apărăm bine.

Florentin Pera a luat primul time-out al meciului în minutul 28, la scorul de 19-12, în timp ce prima eliminare a “tricolorelor” a venit chiar înainte de pauză, Lorena Ostase fiind trimisă pe bancă. După primele 30 de minute, scorul a fost 19-13, după o repriză entuziasmantă a handbalistelor noastre.

ADVERTISEMENT

Serbia şi-a continuat revenirea şi după pauză şi s-a făcut 20-16 în minutul 34, cu un singur gol marcat de “tricolore” în opt minute. Adversarele au profitat de momentul bun şi s-au apropiat la doar trei goluri în minutul 38, când tabela arăta 21-18.

Româncele au etalat un joc în mare viteză. Sursa: Fanatik
Româncele au etalat un joc în mare viteză. Sursa: Fanatik

România a profitat de o dublă eliminare şi a scăpat de emoţii în final de meci!

Naţionala noastră s-a trezit la timp şi a început să preseze puternic apărarea adversă. Astfel, în minutul 39, la scorul de 22-19 am beneficiat şi de o “dublă” eliminare la adversare. Elevele lui Pera au profitat la maximum de superioritate şi au marcat de trei ori în două minute.

S-a făcut 25-19 şi lucrurile au revenit la normal. Avea să fie momentul în care “tricolorele” şi-au făcut meciul uşor pentru că de atunci nu s-a mai pus problema învingătoarei. Eliza Buceschi a făcut spectacol şi a marcat din toate poziţiile.

România a avut un joc dinamic, pedepsind fiecare eroare a adversarelor. Astfel, în minutul 49, am revenit la un avans de 8 goluri, care ne asigura un final liniştit de partidă.

Eliza Buceschi, din nou cea mai bună jucătoare a României!

S-a încheiat 37-28, cu două goluri ale Aliciei Gogîrlă şi a Alexandrei Dindiligan, care au intrat foarte bine pe final. Un joc care ne dă speranţe, solid, în care MVP a fost din nou Eliza Buceschi.

În această confruntare, România a arătat agresivitate în apărare, dar şi faptul că ştie să fructifice şansele de contraatac. Elevele lui Florentin Pera au etalat un joc în viteză, prin care şi-au dominat adversarul.

Dinainte de turneu, starea de spirit în echipa naţională era foarte bună şi la antrenamente domina optimismul, nu tensiunea. În meciul cu Serbia s-a văzut încrederea mare pe care o are grupul.

Bucuria de la final a tricolorelor. Sursa: Fanatik
Bucuria de la final a tricolorelor. Sursa: Fanatik

Un munte de încredere înaintea meciului cu Danemarca!

Iar aceste succese le cimentează încrederea “tricolorelor” înaintea finalei grupei, cu Danemarca. Vor fi 12.500 de oameni în Jyske Bank Boxen marţi seara, de la ora 21:30, la meciul cu România.

Presiunea de pe umerii “tricolorelor” a mai scăzut pentru că în grupele principale vor merge cu două puncte şi indiferent de rezultatul cu Danemarca, şansele calificării în sferturi sunt acolo.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi informaţii, interviuri şi reportaje de la Herning.

  • 8 goluri a marcat Eliza Buceschi
  • 2 puncte şi-a asigurat România în grupele principale cu acest succes
ADVERTISEMENT