Sport

Lorena Ostase e sigură că România poate fi protagonistă la CM de handbal: “Avem o şansă foarte bună să terminăm sus!” Video exclusiv

Lorena Ostase a vorbit pentru FANATIK înainte de primul meci al României la CM de handbal feminin. Pivotul Rapidului susţine că "tricolorele" au şansa să scrie din nou istorie în Danemarca.
30.11.2023 | 13:52
Lorena Ostase e sigura ca Romania poate fi protagonista la CM de handbal Avem o sansa foarte buna sa terminam sus Video exclusiv
Lorena Ostase e sigură că România poate fi protagonistă la CM de handbal: "Avem o şansă foarte bună să terminăm sus!" Video exclusiv
ADVERTISEMENT

România debutează vineri, cu Chile la Campionatul Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” au ca obiectiv clasarea între primele opt naţionale din lume, iar pentru asta trebuie să treacă de grupele principale.

Lorena Ostase a vorbit într-un interviu exclusiv acordat pentru FANATIK despre trăirile unei handbaliste care îmbracă tricoul României, dar şi despre şansa importantă pe care o are echipa noastră la un rezultat bun, la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

Lorena, pentru tine ce înseamnă prezenţa la un turneu final?

– Este cea mai mare sărbătoare din an. Este o lună aşteptată de toată lumea, de iubitorii sportului, de noi, handbalistele şi cred că este un prilej de a face toţi românii bucuroşi, dar mai ales pe noi înşine. De asta muncim tot anul.

Care este diferenţa de a evolua la naţională faţă de club?

– Este o altfel de atmosferă. Este ceva ce ai înăuntrul tău, nu poţi explica. Să ştii că atâţia oameni te susţin, din atâtea ţări… Acum sunt români peste tot. Vin alături de noi şi este ceva extraordinar. Putem juca şi în Japonia şi românii vor veni după noi. Nu putem explica în cuvinte ce simţim. Este puţin mai diferit, nu avem tot timpul la dispoziţie, vii înţelegi ce este şi joci.

ADVERTISEMENT

Ai jucat bine la turneele finale şi la Euro 2020 erai în cursa pentru cel mai bun pivot. Cum a fost să capeţi experienţă la competiţiile majore, de la un an la altul?

– Mă bucur că am avut această şansă. Într-adevăr, în 2020 am avut oportunitatea de a juca şi mai mult. Este ceea ce îmi doresc, să îmi ajut cât mai mult echipa şi vreau să fim acolo sus.

ADVERTISEMENT

Ce obiectiv ţi-ai propus?

– Avem o şansă foarte bună de a ne clasa sus. Este un culoar favorabil dacă noi ne vom face jocurile bune, să câştigăm. Chiar cred că avem o şansă foarte bună.

Turneul preolimpic ne face cu ochiul?

Turneul preolimpic se bazează doar pe acest turneu. Trebuie să fim focusate aici cu totul, ştim ceea ce înseamnă, nu o luăm ca o presiune ci ca pe o dorinţă să fim acolo.

ADVERTISEMENT

Debutăm de Ziua Naţională a României la acest turneu final. Ai un mesaj pentru români?

– La mulţi ani tuturor românilor şi sper ca în această zi să ne poată urmări la televizor, dacă pot să fie cu noi în sală de ce nu, dar măcar la televizor să ne trimită un gând bun.

Lorena Ostase, interviu pentru Fanatik

ADVERTISEMENT