Sport

Cum arată cea mai bună echipă de start formată din jucători de la Farul și FCSB. Notele acordate și vedeta care nu prinde primul „11”

Cum arată cel mai bun prim „11” cu jucători de la Farul și FCSB. Ce note au primit cele două formații și care dintre vedete nu prinde echipa de start.
04.05.2023 | 10:45
Cum arata cea mai buna echipa de start formata din jucatori de la Farul si FCSB Notele acordate si vedeta care nu prinde primul 11
Cum arată cea mai bună echipă de start cu jucători formați de la Farul și FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Farul și FCSB sunt principalele favorite la câștigarea titlului în SuperLiga după primele șase etape scurse din play-off. Basarab Panduru și Nicolae Dică au analizat din mai multe puncte de vedere primele două clasate din fotbalul românesc și au alcătuit cel mai bun prim „11” cu jucători de la cele două echipe.

Cum arată cea mai bună echipă de start formată din jucători de la Farul și FCSB

Basarab Panduru și Nicolae Dică, doi foști internaționali ai României, au fost provocați să le analizeze pe Farul și FCSB. Echipa antrenată de Gică Hagi este lider în play-off, cu 43 de puncte, în timp ce la trei lungimi în spate se află FCSB. Atât Basarab Panduru, cât și Nicolae Dică l-au preferat pe Ștefan Târnovanu în poartă, la fel ca în cazul poziției de fundaș dreapta, unde Deian Sorescu a fost favorit.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru și Nicolae Dică l-au ales pe Ionuț Larie în centrul defensivei, însă Panduru l-a cuplat pe „veteranul” Farului cu Joonas Tamm, în timp ce fostul tehnician de la CS Mioveni l-a pus alături de Iulian Cristea. De asemenea, cei doi foști fotbaliști au avut păreri împărțite și pe postul de fundaș stânga. Basarab Panduru l-a ales pe Risto Radunovic, în timp ce Nicolae Dică l-a nominalizat pe puștiul Borza.

În zona de mijloc și atac, Basarab Panduru și Nicolae Dică au mers pe aceleași variante. Tudor Băluță și Constantin Grameni alături de Malcom Edjouma alcătuiesc mijlocul, în absența vedetei Darius Olaru. „Olaru trebuie să fie în mod normal, dar sezonul lui e foarte slab. Nu l-aş pune, nu ştiu… Edjouma are 9 goluri marcate în sezonul ăsta. Nu merită Olaru”, a fost explicația dată de Basarab Panduru, potrivit orangesport.ro.

ADVERTISEMENT
  • Cel mai bun prim „11” al lui Basarab Panduru: Târnovanu – Sorescu, Larie, Tamm, Radunovic – Edjouma, T. Băluță, Grameni – Mazilu, Alibec, F. Coman.
  • Cel mai bun prim „11” al lui Nicolae Dică: Târnovanu – Sorescu, Larie, I. Cristea, Borza – Edjouma, T. Băluță, Grameni – Mazilu, Alibec, Fl. Coman.
  • Echipa aleasă de Basarab Panduru și Nicolae Dică cu jucători de la Farul și FCSB: Aioani/Târnovanu – Kiki, Sârbu/Sorescu, Creţu, Popescu, Larie/Tamm, Dawa, Radunovic/Borza – Băluţă, Nedelcu/Şut, Ov. Popescu, Grameni, Artean/Edjouma, Olaru – Miculescu, Cordea/Mazilu, Denis Alibec/Compagno, Florinel Coman/Louis Munteanu.

Cine este cea mai bună echipă din SuperLiga

Basarab Panduru și Nicolae Dică au analizat Farul și FCSB plecând de la nouă aspecte diferite: postul de portar, calităţile individuale, jocul colectiv, fazele fixe, jocul defensiv, jocul ofensiv, forţă/dueluri, banca de rezerve şi forma de moment.

ADVERTISEMENT

Cei doi au acordat o notă la fiecare capitol, iar după ce s-a făcut media generală echipa câștigătoare a fost FCSB, la o diferență extrem de mică față de Farul. În ceea ce privește „poarta”, Nicolae Dică i-a acordat nota 8 lui Ștefan Târnovanu, care a făcut minuni în victoria FCSB-ului cu Universitatea Craiova. Fostul tehnician al roș-albaștrilor i-a acordat nota 7 lui Aioani, portarul Farului.

Din punct de vedere al calităților individuale, Basarab Panduru a acordat nota 8 celor de la FCSB și nota 7,5 celor de la Farul. „Parcă mai mulţi buni are FCSB, dar şi Farul are câţiva jucători interesanţi, mai ales tineri”, a motivat alegerea Basarab Panduru.

ADVERTISEMENT

Ca joc colectiv, Basarab Panduru a punctat-o mai mult pe Farul (8), în timp ce FCSB a primit doar nota 7. La fazele fixe atât liderul, cât și vicecampioana au primit același calificativ, 7.5 ”FCSB a luat mai multe goluri decât Farul? Faptul că au dat golul (n.r. Compango, din centrarea lui Coman din corner) la 0-0 la Craiova cântăreşte mult”, a pus Basarab Panduru.

„FCSB, ofensiv stau bine la fazele fixe că au oameni înalţi. Cei de la Farul nu au primit prea multe goluri din faze fixe şi au început să şi dea. Aş vedea egalitate aici între cele două”, a completat Nicolae Dică.

Notele acordate de Basarab Panduru și Nicolae Dică pentru Farul și FCSB

La capitolul defensiv, Basarab Panduru și Nicolae Dică au optat pentru o mai bună organizare a celor de la Farul. Cei doi foști internaționali le-au acorda nota 8 „marinarilor”, în timp ce echipa finanțată de Gigi Becali a primit 7,5. „Farul joacă să dea gol, iar dacă e minutul 60-70 joacă să nu ia gol. Introduce jucători de apărare şi te trezeşti că nu mai poţi să dai gol. Acum, faţă de alţi ani, parcă e totul calculat. 

(n.r. către Dică) FCSB are o fază defensivă bună? (n.r. amândoi râd). Parcă Farul face mai bine faza defensivă când trebuie”, a spus Basarab Panduru. ”Farul e o echipă bine organizată defensiv. Eu cred că e mai bună Farul”, a fost replica lui Nicolae Dică.

Din punct de vedere ofensiv, câștigătoare a ieșit Farul cu 8,5, în timp ce FCSB a primit nota 8. La capitolul „forță și dueluri”, tot echipa antrenată de Gică Hagi a rămas în față cu 8, în comparație cu FCSB, care a primit nota 7,5.

Basarab Panduru consideră că FCSB are o bancă de rezerve mai valoroasă decât cea a Farului. Fostul mare internațional a oferit calificativul 8 FCSB-ului, iar Farul a primit 7. La ultimul capitol, cel al formei de moment, triumfători au ieșit roș-albaștrii. În ultima etapă, FCSB a câștigat cu Universitatea Craiova, scor 2-1, în timp ce Farul a remizat cu Sepsi, 1-1. Echipa antrenată de Elias Charalambous a fost notată cu 8, iar Farul cu 7,5.

Per total, FCSB a obținut media generală 7,8, în timp ce Farul a terminat cu media generală 7,6. „N-ai pus ceva cu care Farul ar trece peste: nota antrenorului”, a încheiat analiza Basarab Panduru.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,93 este cota pentru „ambele echipe marchează” la meciul FCSB – Sepsi

ADVERTISEMENT