Fotbal intern

Cum arată chestionarul anti-coronavirus pe care toţi fotbaliştii din Liga 1 trebuie să-l completeze! Cele cinci întrebări obligatorii înainte de reluarea antrenamentelor. Foto

14.05.2020 | 16:44
Cum arata chestionarul anticoronavirus pe care toti fotbalistii din Liga 1 trebuie sal completeze Cele cinci intrebari obligatorii inainte de reluarea antrenamentelor Foto
ADVERTISEMENT

România va ieşi pe 15 mai din starea de urgenţă, iar fotbaliştii se vor putea reîntoarce la antrenamente. Înainte de a începe pregătirile, toţi jucătorii din Liga 1 vor fi obligaţi să completeze un chestionar pentru evaluarea riscului de îmblonăvire cu COVID-19. FANATIK îţi prezintă documentul emis de FRF şi care este obligatoriu pentru cluburile din prima ligă.

Cum arată chestionarul anti-coronavirus pe care toţi fotbaliştii din Liga 1 trebuie să-l completeze

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Liga 1 va reîncepe pe 13 iunie, informaţia confirmată de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. Imediat după ieşirea din starea de urgenţă, cluburile vor putea să reia antrenamentele, însă fotbaliştii vor fi obligaţi să completeze un chestionar.

ADVERTISEMENT

Fiecare fotbalist din Liga 1 va trebui să răspundă cu DA sau cu NU la un set de cinci întrebări, acestea fiind utile pentru a verifica risul de îmblonăvire cu COVID-19. În plus, jucătorii vor trebui să anunţe dacă au prezentat vreunul dintre simptome în ultimele 14 zile.

Cele cinci întrebări pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19

  • Sunteți o persoană care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient cu COVID-19 în ultimele 14 zile?
  • Ați participat în ultimele 14 zile la Conferințe/întruniri cu participare internațională sau alte activități inclusiv recreative ce au presupus aglomerări de persoane venite din zone afectate?
  • Ați intrat în contact în ultimele 14 zile cu pacienți diagnosticați cu COVID-19 sau cu suspiciune de infecție COVID-19?
  • Ați intrat în contact în ultimele 14 zile cu fluide biologice (ex.sânge, materii fecale, urină, salivă, spermă, etc.) provenite de la un pacient diagnosticat cu COVID-19 sau cu suspiciune de infecție COVID-19?
  • Ați fost internat în ultimele 14 zile într-o unitate spitalicească?
ADVERTISEMENT

Dacă răspunsul bifat a fost NU la toate cele cinci întrebări din chestionar, persoana în cauză este considerată neexpusă la virusul COVID-19.

Fotbaliştii vor trebui să bifeze cu răspunsurile (DA, NU şi NU ŞTIU) la prezentarea celor patru simptome: tuse, febră, dureri în gât şi dificultăți respiratorii (scurtarea respirației).

ADVERTISEMENT
chestionar anti-coronavirus fotbalişti Liga 1
Cum arată chestionarul anti-coronavirus pe care toţi fotbaliştii din Liga 1 trebuie să-l completeze! Cele cinci întrebări obligatorii înainte de reluarea antrenamentelor

Fotbaliştii vor fi testaţi pentru COVID-19 înainte de vizita medicală

Conform protocolului medical al FRF, fotbaliştii vor trebui să efectueze o vizită medicală în săptămână de început a antrenamentelor. Anterior, aceştia vor fi testaţi pentru COVID-19.

“În săptămâna de început a antrenamentelor se va planifica vizita medicală la INMS și policlinicile sau ambulatoriile de medicină sportivă din țară. Anamneza completă(chestionar epidemiologic inclus), consultul medico-sportiv și o probă de efort concludentă sunt obligatorii.

ADVERTISEMENT

Testarea RT-PCR pentru COVID-19 se va face anterior vizitei medicale, toți sportivii având la ei rezultatul negativ (cei pozitivi nu vor face vizita medicală până la negativare)”, se arată în protocolul FRF.

În plus, la vizita medicală, fotbaliştii vor fi obligaţi să respecte următoarele reguli:

  • Programarea jucătorilor se va face la intervale orare diferite pentru evitarea supraaglomerării
  • Deplasarea jucătorilor la INMS și policlinicile sau ambulatoriile de medicină sportivă se va face individual, fiecare cu mașina proprie (sau organizat de către club în cadrul fiecărui grup format)
  • Se va purta mască de protecție în zona de așteptare până la intrarea în cabinetul medical
  • Jucătorii se vor dezinfecta pe mâini la intrarea și la ieșirea din cabinetul medical
ADVERTISEMENT
Tags: