Fotbal international

Cum arăta echipa lui Real Madrid la ultimul meci din Liga Campionilor fără Ronaldo. Video

19.09.2018 | 20:32

Ultima dată când Real Madrid a jucat în Liga Campionilor fără superstarul Cristiano Ronaldo se întâmpla în martie 2009 pe Anfield Road. După nouă ani în care portughezul a făcut istorie pe Santiago Bernabeu, ”galacticii” vor juca din nou în această seară în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi fără celebrul număr 7.

În cei nou ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a câștigat de patru ori Champions League, de două ori Supercupa Europei, de trei ori Campionatul Mondial al cluburilor, de două ori titlul în La Liga, de două ori Cupa Spaniei și de două ori Supercupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a pierdut cu 4-0 ultimul meci jucat în Liga Campionilor fără Ronaldo

La 10 martie 2009, Real Madrid juca ultimul meci din Champions League fără Cristiano Ronaldo, care în acel moment evolua la Manchester United. Atunci, ”galacticii”, în formula Casillas – Sergio Ramos, Cannavaro (Van der Vaart 64), Pepe, Heinze – Robben (Marcelo 46), Lassana Diarra, Gago (Guti 77), Sneijder – Raul, Higuain, au pierdut cu 4-0 în deplasare cu FC Liverpool, în manșa secundă a optimilor de finală și erau eliminați din competiției.

Conform cotidianului britanic Daily Mail, acela a fost momentul în care conducătorii clubului au decis să investească sume importante în transferuri, iar în vară au scos din conturi aproximativ 200 de milioane de lire sterline pentru a-i aduce pe Santiago Bernabeu pe Cristiano Ronaldo (Manchester United, 80 de milioane de lire sterline), Kaka (AC Milan, 56 de milioane de lire sterline), Xabi Alonso (FC Liverpool, 30 de milioane de lire sterline), Karim Benzema (Olympique Lyon, 25 de milioane de lire sterline) și Alvaro Arbeloa (FC Liverpool, 3,5 milioane de lire sterline).

ADVERTISEMENT

Real Madrid va intra în această seară în bătălia din Liga Campionilor, dar și-a asigurat deja încasarea a 50 de milioane de euro de la UEFA fără să joace încă în actualul sezon. ”Galacticii” vor încasa această sumă datorită creșterii veniturilor pe care forul european o va împărți cluburilor și a noilor criterii de împărțire a acestor bani.

Echipa de start a celor de la Real Madrid la meciul cu Liverpool din 2009, ultimul jucat în Champions League fără Cristiano Ronaldo
Echipa de start a celor de la Real Madrid la meciul cu Liverpool din 2009, ultimul jucat în Champions League fără Cristiano Ronaldo

Real Madrid, cinci schimbări majore față de sezonul precedent

Real Madrid va debuta în Liga Campionilor miercuri, de la ora 22:00, urmând să întâlnească pe teren propriu formația italiană AS Roma, revelația ediției precedent când a ajuns până în faza semifinalelor. În România, iubitorii sportului rege  pot vedea partida Real Madrid – AS Roma pe cele trei posturi TV care au achiziţionat drepturile, Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look TV.

ADVERTISEMENT

Pentru acest meci, primul din Champions League după plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino, noul antrenor de la Real Madrid, Julen Lopetegui, ar putea folosi următoarea formulă de echipă: Courtois – Dani Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Asensio.

Real Madrid atacă noul sezon de Champions League cu cinci schimbări majore, atât la nivelul primului 11, cât și la nivelul băncii tehnice. Cele mai importante însă, sunt plecările lui Zinedine Zidane și Cristiano Ronaldo, oamenii care au contribuit cel mai mult la succesul clubului din ultimii ani.

ADVERTISEMENT