Life

Cum arată o insectă infectată cu cordyceps, ciuperca zombie din serialul The Last of Us de pe HBO. Imagini terifiante

Cum arată o insectă infectată cu cordyceps. Imagini terifiante cu ciuperca zombie din serialul The Last of Us, difuzat pe HBO.
13.03.2023 | 19:00
Cum arata o insecta infectata cu cordyceps ciuperca zombie din serialul The Last of Us de pe HBO Imagini terifiante
Cum arată o insectă infectată cu cordyceps, ciuperca zombie din serialul The Last of Us de pe HBO. Sursa foto: nypost.com, IMDb/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cordyceps, ciuperca zombie din serialul The Last of Us, a infectat o omidă, iar cercetătorii au postat imagini în mediul online. Imaginile sunt terifiante pentru utilizatori.

Cum arată o insectă infectată cu cordyceps, ciuperca din serialul HBO The Last of Us

Ciuperca din serialul HBO The Last of Us, cea care transformă oamenii în zombie, a infectat o omidă. S-a descoperit că acesteia i-au fost mâncate măruntaiele, crescându-i din cap. Ciuperca a crescut de cinci ori mai mult decât insecta, după cum arată imaginile dintr-un videoclip.

ADVERTISEMENT

Omizile care trăiesc sub pământ pot cădea cu ușurință victime ciupercii, care se infiltrează în corpul lor după ce își pierd pielea. Insecta mumificată valorează de trei ori greutatea ei în aur, notează Daily Mail.

Hibridul rar este cunoscut pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire. Din acest motiv, oamenii plătesc peste 63 de dolari pe kilogram pentru această insectă.

ADVERTISEMENT

Cordyceps, ciuperca cu care omizile sunt infectate, sunt cunoscute sub numele de Ophiocordyceps Sinensis și se găsesc, de obicei, în pajiștile de pe platoul tibetan și în regiunile himalayene Bhutan și Nepal.

Acestea sunt înrudite cu ciupercile din The Last of Us, care pot duce la infectarea furnicilor, dar și la transformarea oamenilor într-o stare asemănătoare cu cea a zombilor. În cadrul familiei cordyceps există 600 de specii.

ADVERTISEMENT

În general, această ciupercă stă sub pământ, așteptând să infecteze noi victime. Substanțele chimice aflate pe pielea omizii interacționează cu sporii ciupercii, eliberând miceliile fungice. Astfel, omida este infectată, iar sporii se dezvoltă în interiorul ei, corpul fiind umplut cu filamente.

După ce omida moare, ciuperca produce un corp fructifer cu tulpini, care se întinde de la sol, iar vântul poate transporta sporii săi la următoarea generație de omizi.

ADVERTISEMENT

Într-un videoclip postat în mediul online este prezentată o omidă mumificată în interiorul unui tub de sticlă. Aceasta face parte din colecția Muzeului de Zoologie al Universității din Michigan. Ciuperca a infectat insecta, după care s-a hrănit cu măruntaiele sale și i-a “răsărit” din cap, după cum este explicat în videoclipul respectiv.

@oddanimalspecimens Caterpillar – This caterpillar was infected by a parasitic fungus or zombie fungus. Cordyceps are a type of fungus that parasitizes insects like this. Specimen use made possible by the University of Michigan Museum of Zoology. #animals #science #learnontiktok ♬ original sound – Odd Animal Specimens

Ce beneficii ar avea această ciupercă

De mult timp, ciuperca omidă face parte din medicina tradițională asiatică, deoarece oamenii cred că vor avea energie, o imunitate mai bună și chiar un remediu pentru cancer. Se crede că utilizarea ciupercii a început cu o mie de ani în urmă.

Hibridul are denumirea de “Viagra din Himalaya” în Asia, acolo unde este văzut drept un medicament care face minuni. Ciuperca nu are beneficii dovedite științific, dar oamenii o fierb și o adaugă în tocănițe sau ceaiuri convinși că vindecă orice, de la impotență la cancer.

Prețul ciupercii omidă, numită “yarchagumba”, a crescut semnificativ în ultimii ani, dat fiind faptul că cererea e mare. Aceasta valorează acum între 5 și 11 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: