News

Cum arată pensiunea de 4 stele din Deltă a vicepremierului Marian  Neacșu. Are șase camere și un apartament cu vedere la Dunăre

Vicepremierul Marian Neacșu deține o pensiune în Delta Dunării, în localitatea Mila 23, aflată pe malul brațului Dunărea Veche.
28.07.2023 | 16:33
Vicepremierul Marian Neacșu are o casă de vacanță în Delta Dunării Colaj: FANATIK, Sursa foto: Hepta, Facebook ARBDD
ADVERTISEMENT

Marian Neacșu a fost propus pentru funcția de vice prim-ministru în Guvernul Marian Ciolacu, în urma rotativei guvernamentale care a avut loc în luna iunie. Neacșu a fost deputat PSD pentru două mandate, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică (septembrie 2014 – decembrie 2016), vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor (octombrie 2014 – februarie 2015) și chestor (februarie – decembrie 2016).

Marian Neacșu a construit casa de vacanță în 2005

În 2017, Neacșu a fost numit în funcţia de consilier onorific pentru relaţia cu Parlamentul al premierului Sorin Grindeanu. În iunie 2020, Parlamentul a aprobat numirea lui Marian Neacşu ca membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În decembrie 2021, Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Din ultima declarație de avere completată de Marian Neacșu, completată pe 13 iulie 2023, reiese că deține o cotă parte de 50% dintr-un teren intravilan de 1.300 metri pătrați la Mila 23, județul Tulcea, cumpărat în 2004 împreună cu un prieten, Vespasian Purice. Cu aceeași persoană, Neacșu a construit pe acel teren, în 2005, o casă de vacanță cu o suprafață de 242 metri pătrați.

Această casă a fost transformată de cei doi în pensiune de patru stele și se află în circuitul turistic, conform informațiilor FANATIK. Mai mult, pensiunea are și un site propriu, unde se pot face rezervări. Pensiunea este situată în centrul satului Mila 23, care aparține de comuna Crișan, pe malul brațului Dunărea Veche. Sunt rezervabile șase camere duble și un apartament.

ADVERTISEMENT

“Oferim servicii de pensiune completă (cazare și masă) și excursii pe traseele aprobate de ARBDD. Ne găsiți în inima Deltei, în satul Mila 23, probabil cel mai cunoscut și mai pitoresc sat pescăresc. Amplasată pe malul vechiului braț al Dunării, pensiunea vă oferă posibilitatea de a admira priveliști deosebite chiar din grădina plină de flori și verdeață. Aici aveți liniște, relaxare, dar și șansa de a porni într-o călătorie pe un tărâm de basm, pentru descoperirea minunățiilor din jur”, se scrie pe site-ul pensiunii.

O noapte de cazare în apartament costă 365 de lei

Pensiunea dispune de 16 locuri de cazare repartizate astfel: un apartament compus din dormitor cu pat matrimonial, living și baie proprie (balconul are vedere spre Dunăre), patru camere cu câte două paturi individuale, cu băi proprii și balcoane cu vedere la Dunăre sau spre sat și trei camere cu câte două paturi individuale cu băi proprii. În interior se află un salon amenajat pentru servirea mesei, cu capacitate de 20 locuri, iar grădina are 1.200 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Pentru sezonul 2023, tarifele de cazare sunt de 260 lei pentru camerele duble și 365 lei pentru apartamentul aflat la al doilea etaj al pensiunii. Pentru micul dejun, pensiunea percepe 40 lei de persoană, pentru prânz – 80 lei de persoană, iar pentru cină – 60 lei de persoană. Meniurile sunt preparate tradițional românesc cu specific preponderent pescăresc. O excursie la pădurea Letea, organizată de pensiune, costă 150 sau 175 de lei, în funcție de numărul de turiști.

Activitatea pensiunii din Deltă a lui Marian Neacșu se desfășoară prin intermediul firmei SC Delta Travel SRL. Conform datelor din declarația de interese completată de vicepremier, acesta este asociat la această firmă cu 10 părți sociale, în valoare de 10 lei. În schimb, din declarația de avere reiese că are 50 de părți sociale în valoare de 100 lei.

ADVERTISEMENT

Marian Neacșu a împrumutat firma cu aproape 50.000 euro

Marian Neacșu a împrumutat în nume personal SC Delta Travel SRL cu o sumă importantă, 235.412 lei, adică aproximativ 48.000 euro. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, consultate de FANATIK, firma a înregistrat, în 2022, un profit net de 56.130 lei, la o cifră de afaceri de 320.183 lei, cea mai mare de la înființarea firmei. La finalul lui 2022, datoriile firmei erau de 609.974 lei.

Vicepremierul Marian Neacșu mai este asociat la SC Estrella Imex SRL, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. Valoarea totală a părților sociale deținute de Neacșu la această firmă este de 193.768 lei. El a împrumutat în nume personal firma cu 37.175 lei, conform datelor din declarația de avere.

O altă firmă în care Marian Neacșu e implicat se numește SC Pui de Carne SA, la care deține acțiuni în valoare de 90.000 lei. Neacșu a împrumutat în nume personal firma cu 400.368 lei, adică cu aproximativ 80.000 euro. Din 2009 și până în 2022, firma  a avut cifră de afaceri 0. Cu toate acestea, în 2022, a înregistrat un profit net de 133.107 lei.

ADVERTISEMENT