Life

Cum arată și cât costă iPhone 15. Apple a lansat noul smartphone cu dotări de ultimă generație

S-a lansat oficial iPhone 15. Ce dotări are telefonul mult așteptat de toată și la ce prețuri se găsește pe piață acum.
12.09.2023 | 23:31
Cum arata si cat costa iPhone 15 Apple a lansat noul smartphone cu dotari de ultima generatie
S-a lansat noul iPhone 14. Sursa foto: colaj Fanatik/ capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Pe 12 septembrie 2023 a avut loc evenimentul de lansare al noului iPhone 15. Telefonul vine la pachet cu o dotare pe care foarte mulți utilizatori și-au dorit-o până acum, iar UE a forțat compania Apple să facă această schimbare.

Cum arată și cât costă iPhone 15

Marți, 12 septembrie a fost organizat evenimentul de lansare pentru iPhone 15. Apple a confirmat faptul că dispozitivul a renunțat la portul de încărcare Lightning, care a fost înlocuit cu cel USB-C. Schimbarea a fost impusă chiar de UE, iar utilizatorii și-o doreau de mult timp.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că lista de actualizări îi va dezămăgi pe mulți anul acesta, în timp ce prețurile nu sunt deloc unele mici. Pentru un iPhone 15 Pro, cel mai mic preț, pentru 128 GB, este 999 de dolari.

Totodată, iPhone 15 Pro Max pornește de la 1119 dolari pentru modelul de 256 GB. Pentru acest preț, telefoanele vin la pachet cu mai multe avantaje. iPhone 15 Pro este fabricat din titan, cel mai premium material care a fost vreodată folosit pentru carcasa unui dispozitiv de la Apple.

ADVERTISEMENT

Astfel, telefoanele sunt mai ușoare, au marginile conturate, mai subțiri, iar dimensiunile reduse nu afectează mărimea ecranului. În plus, iPhone 15 va mai ușor și de reparat, având în vedere că sticla de pe spate este mai ușor de înlocuit.

Întreaga structură a telefonului este realizată din aluminiu 100% reciclat. Întrerupătorul inelar/ silențios a fost înlocuit cu un buton de acțiune, ce trebuie ținut apăsat pentru comutarea dintre sonerie și modul silențios.

ADVERTISEMENT

Iar când vine vorba de funcțiile foto, camera principală are o rezoluție de 48 MP și are un senzor mai mare decât cel de la modelul simplu de iPhone 15. Fotografiile de înaltă rezoluție sunt realizate la distanțe focale  24MM, 28MM și 35MM.

Totodată, vorbind despre modelul simplu de iPhone 15, acesta era realizat din aluminiu aerodinamic, iar în partea din față are „Insula Dinamică”, scrie știrileprotv.ro. Culoarea este și ea încorporată în culoarea sticlei de pe spate.

ADVERTISEMENT

Pe ce culori este disponibil noul telefon de la Apple

iPhone 15 este disponibil în mai multe culori: roz, galben, verde, albastru, negru. Finisajul este mai texturat și telefoanele au su scut ceramic pe partea din față. Aluminiul din carcasă este reciclat în proporție de 75%, iar cobaltul din baterie este reciclat 100%.

Camera principală este tot de 48 MP. Are un senzor cu patru pixeli cu focalizare de 100%. Folosește un zoom de 2x pentru fotografii. De asemenea, există un nou mod portret de cea mai nouă generație.

ADVERTISEMENT
Tags: