News

Cum arată topul celor mai poluate capitale din lume. București se află printre cele mai afectate orașe

Poluarea atmosferică la cote maxime pe toată planeta. Capitala României este unul dintre cele mai poluate orașe din lume
04.03.2024 | 14:57
Cum arata topul celor mai poluate capitale din lume Bucuresti se afla printre cele mai afectate orase
Niveluri alarmante de poluare în întreaga lume. București se află printre cele mai poluate capitale. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În Hanoi, Vietnam, străzile au fost acoperite de un nor dens de ceață, care a afectat vizibilitatea din cauza nivelurilor crescute de particule provenite din emisiile autovehiculelor și de praf fin asociat cu activitățile din industria construcțiilor, conform informațiilor oferite de Reuters, citate de Agerpres.

Poluarea ia amploare pe zi ce trece

Conform datelor furnizate de AirVisual, o aplicație care oferă informaţii independente privind poluarea aerului la nivel mondial, nivelul de particule periculoase mici, cunoscute sub denumirea de PM2,5, a atins 186 de micrograme pe metru cub, înregistrând cel mai ridicat nivel dintr-o listă a celor mai poluate orașe din lume.

ADVERTISEMENT

Un locuitor în vârstă de 58 de ani, Duong Kim Oanh, a remarcat că această situație afectează negativ sănătatea locuitorilor, având în vedere numărul uriaș de mașini.

„Cred că poluarea din Hanoi este cauzată de un număr mare de vehicule personale şi de praful fin provenit de la toate construcţiile, plus această vreme rece”, a spus Duong Kim Oanh.

ADVERTISEMENT

Un alt locuitor, Pham Thi Phuong, a subliniat că această poluare va afecta sistemul respirator al oamenilor, provocând disconfort și probleme de respirație.

Fenomenul poluării „va afecta sistemul respirator al oamenilor, făcându-i pe oameni să se simtă rău sau chiar să se sufoce”, a declarat Pham Thi Phuong, un alt locuitor din Hanoi.

ADVERTISEMENT

Date îngrijorătoare ale Băncii Mondiale

Raportul Băncii Mondiale din 2021 arată că emisiile provenite de la cele 8 milioane de vehicule înregistrate în Hanoi și din industrie contribuie fiecare cu 30% la poluarea cu particule.

Pe 2 februarie, aproape 100 de curse aeriene către și de la Aeroportul Internațional din Hanoi au fost afectate de ceață densă și de creșterea poluării aerului, fiind amânate sau deviate către alte orașe.

ADVERTISEMENT

Conform clasamentului publicat de aplicația AirVisual, Hanoi se afla în fruntea celor mai poluate orașe din lume, urmat de Teheran, Chengdu, Cracovia, Dhaka, Accra, Dubai, Hangzhou, Bișkek și Chongqing.

București ocupă locul 35 în acest clasament, cu un indice de poluare moderat de 75, depășind alte orașe europene cum ar fi Berlin, Wroclaw, Istanbul, Praga, Bruxelles și Varșovia, dar stând în fața unor orașe mai puțin poluate, precum Budapesta, Kiev și Sofia.

ADVERTISEMENT