News

Cum au ajuns hotelurile all inclusive adevărate focare de infecție! „O mămică a vrut să-și lase bebelușul de 4 luni la Kids club. Era și el puțin răcit”

Cum au ajuns hotelurile all inclusive adevărate focare de infecție după ce părinții „își uită” odraslele în zonele special amenajate, gen Kids Club
20.07.2021 | 14:54
Cum au ajuns hotelurile all inclusive adevarate focare de infectie O mamica a vrut sasi lase bebelusul de 4 luni la Kids club Era si el putin racit
Mai multe probleme au fost raportate de părinţi după revenirea din concedii plătite cu bani grei. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O vorbă împământenită printre părinți spune că, de fapt, concediul înseamnă să ai grijă de copii într-un alt oraş. Nimic altceva. Şi pentru a face lucrul acesta este nevoie de mulţi nervi şi infinită răbdare. Drept pentru care, zilele în care se pleca pe nepusă masă la mare sunt istorie şi au fost înlocuite acum de calcule atente, hoteluri cât mai aproape de plajă şi, eventual, de o unitate medicală.

De asemenea, n-ar strica o farmacie în proximitatea cazării şi de restul „Doamne ajută” spus cât mai des și o cruce largă. De uitat, oricum se uită ceva important acasă. Este adevărat că se mai închid ochii la capitolul mâncare sănătoasă și porția de dulciuri zilnică.

ADVERTISEMENT

Cum au ajuns hotelurile în regim all inclusive adevărate focare de infecție!

Și pentru a încerca să stingă din multele doleanţe ale părinţilor, hotelierii au scos de câţiva ani buni oferte cât mai generoase. Astfel, pe lângă regimul de masă all inclusive, unul care oferă mâncare cam la orice oră şi pentru fiecare copil în parte, indiferent de cât este de slifosit, aceştia au propus şi diferite zone de distracţie.

De la adevărate aquapark-uri până la centre de amuzament de genul Kids Club, părinţii sunt ademeniţi cu tot felul de propuneri. Există unităţi de cazare care oferă şi baby sitter pentru câteva ore, de exemplu, cât timp părinţii cinează liniştiţi, dar şi pentru o zi întreagă.

ADVERTISEMENT

Şi nu în ultimul rând, hotelierii vin cu tentaţia de a-ţi lua copilul de pe cap preţ de câteva ore, cât timp părintele savurează liniştit o bere la piscină sau, după caz, se bucură de o baie de soare. Doar că, nu o dată, odraslele au revenit din concediu cu enterocolite de toată frumuseţea, insolaţii sau diverse boli ale copilăriei. Împrumutate cu drag de la unul la celălalt, cât să dea peste cap zilele de vacanţă rămase.

Pediatrii atrag atenţia că şi în concediu părintele trebuie să rămână părinte şi să-şi supravegheze copilul. „Paza bună trece primejdia rea, e clară treabă. În fiecare vară avem parte de acest val de enterocolite, un val al copiilor bolnavi după ce se întorc din vacanță”, a spus pentru FANATIK Andreea Mihai, medic specialist în problemele copiilor.

ADVERTISEMENT

Cum pot fi evitate bolile în timpul concediului

De asemenea, doctorii trag chiar un semnal de alarmă și spun că sistemul în care copilul rămâne în grija personalului hotelier este unul care poate aduce surprize neplăcute. „Ce se întâmplă este că aceste Kids Club devin într-o clipă grădiniţe.

Adică se întâmplă exact ce se întâmplă în fiecare grădiniţă la început de an. Este un schimb de viruşi, un transfer de bacterii, e un fel de „scapă cine poate”. Cam așa și pe la all inclusive cu programe care distrează copilașii. 

ADVERTISEMENT

Ajung în concedii și copii bolnăviori, părinții forțează nota, nu-i lasă acasă, deși prezintă simptome evidente și pentru că au plătit bani frumoși pentru un asemenea sejur. Este suficient, atenție, un singur copil cu simptome.

Unul singur. Și de la acest copil bolnăvior, poate chiar pe revenire, se declanșează un val serios care cu greu poate fi oprit. Copilul ia boala în concediu, poate că încă nici nu are simptome, vine acasă cu ea, iese în parc, dă și altora fără să știe. Și tot așa.

Cred că este nevoie de o atenție sporită a părinților chiar și în concediu. Meseria aceasta de părinte este cam singura care nu are concediu, nu are vacanță. Nu-l poți lăsa în Kids Club toată ziua, să nu cunoști mai nimic despre el ore întregi”, a continuat medicul.

Ce spun hotelierii despre părinții care uită că au copii

De altfel, hotelierii recunosc că au parte în fiecare an de câteva povești amuzante din acest punct de vedere. Reprezentanții unui hotel din Turcia au explicat că nu lipsesc întrebările care îi lasă deseori fără reacție.

„O mămică ne-a întrebat dacă poate să-și lase bebelușul de 4 luni la Kids club. Era și el puțin răcit. Și avea 4 luni, era un bebeluș dependent sută la sută de mamă”, au notat aceștia pe Tripadvisor. Nu a fost singura reacție de acest gen.

Mesajul unei mame pentru reprezentanţii unui hotel. Sursa foto – tripadvisor

„O mamă aproape că ne-a rugat să nu-i dăm altceva copilului pentru că el mănâncă numai cartofi prăjiți cu maioneză. Și ne-a amenințat că ne dă în judecată dacă îndrăznim să-i dăm alt gen de mâncare”, au mai spus hotelierii.

Cum tratăm enterocolita în vacanță

De remarcat că schema de tratament este individualizată în funcție de formă clinică și vârstă. Medicii spun că, în formele comune de toxiinfecție alimentară, nu sunt indicate antibioticele. Dacă se iau corect măsurile de hidratare, organismul se va debarasa singur de agenții patogeni în cauză.

Există însă și câteva excepții cum ar fi formele severe complicate, cele prelungite sau formele de boală cu febră. În mod evident, antibioticul trebuie prescris numai de către medic. Dieta este obligatorie în toate cazurile.

Pentru primele 12-24 ore se recomandă preponderent lichide îmbogățite cu electroliți. adică supă de zarzavat normal sărată, apa plată, ceai de mentă, orez fiert, morcov fiert. Doctorii spun că după ce această perioadă a fost depăşită, se adaugă pâine prăjită, pilaf, supă de legume pasate cu carne slabă sau carne slabă fiartă.

În acelaşi timp este imperios necesar continuaresa hidratării cu apa plată, săruri de rehidratare orală, ceai de mentă neîndulcit sau îndulcit cu glucoză. De remacat că sunt interzise în tot acest timp fructele și legumele crude, afumăturile sau dulciurile.

ADVERTISEMENT
Tags: