Sport

Cum au trăit suporterii Universității Craiova lângă Gică Craioveanu în galerie: „Ne-am bucurat cu ultimul nostru mare idol”

Suporterii din galeria „alb-albaștrilor” au trăit la cote maxime partida Universitatea Craiova - UTA Arad, scor 3-0, lângă Gică Craioveanu.
22.08.2023 | 10:29
Cum au trait suporterii Universitatii Craiova langa Gica Craioveanu in galerie Neam bucurat cu ultimul nostru mare idol
Cum au trăit suporterii Universității Craiova lângă Gică Craioveanu în galerie: „Ne-am bucurat cu ultimul nostru mare idol” . sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu a trăit partida Universitatea Craiova – UTA Arad, scor 3-0, printre suporterii din galeria „alb-albaștrilor”. Dat afară în urmă cu câteva luni de la gruparea din Bănie, Grande și-a susținut formația de suflet pe stadionul „Ion Oblemenco” lângă membrii din Peluza Nord.

Cum s-a trăit lângă Gică Craioveanu în galeria Universității Craiova: „Mi-a împrumutat din emoțiile lui”

Gică Craioveanu s-a mutat de la loja oficială în galeria Universității Craiova la ultima confruntare de pe „Ion Oblemenco”, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Grande și-a manifestat în nenumărate rânduri afecțiunea față de membrii din Peluza Nord și publicul craiovean pe care îi cunoaște foarte bine din perioada 1991-1995.

ADVERTISEMENT

Grande este unul dintre cei mai îndrăgiți fotbaliștii din Bănie din ultimele decenii, iar conexiunea sa cu Universitatea Craiova a rămas neschimbată odată cu trecerea anilor. Florin Jianu, unul dintre suporterii „alb-albaștrilor” și autorul cărții „Opt” dedicate lui Ilie Balaci a descris experiența lângă Gică Craioveanu în Peluza Nord.

„M-am tot gândit dacă este bine să povestesc. De fapt sunt sigur că este bine, singurul aspect negativ ar fi să se supere pe mine dar nu poate să se supere pe nimeni, așa că voi scrie. De câțiva ani tot spunea că vrea să vină în peluză, ,,cu băieții”, dar abia în ultima vreme am realizat că era ceva ce îl tot oprea și cred că era vorba de iminența golului acela al visului împlinit, sentiment pe care unii l-am simțit deja.

ADVERTISEMENT

Joi mi-a spus că mergem, am știut că nu se va mai întoarce când mi-a spus cum vom proceda. A vrut să intre pe la poarta galeriei, să stea la rând, să treacă de turnicheți, să coboare scările peluzei până la primul rând. L-am luat de la intrarea oficialilor, pe drumul spre PN mi-a împrumutat din emoțiile lui, la Poarta 4 ne-am așezat frumos la rând, am râs de gestul oamenilor care îl vedeau, apoi întorceau din nou capul, ca acționat de un arc, să se convingă

Am urcat scările, în timp ce tinerii și copiii din galerie, cei care nu se născuseră când el era căpitanul nostru, îl priveau cu flăcări în ochi. Înainte cu o zi mă rugase să transmit că nu vrea să îi fie scandat numele, că nu voia să știe nimeni din presă, că vrea să meargă în galerie și atâta tot. Pentru el, suporterul absolut incredibil al Științei Craiova”, a scris suporterul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

„Ne-am bucurat cu ultimul nostru mare idol între noi. În marea acea de fulare și inimi alb-albastre l-am simțit acolo”

Întâlnirea dintre Gică Craioveanu și Vicențiu Neagoe, unul dintre liderii galeriei din Bănie de pe vremea când Grande evolua în „alb-albastru”, a fost emoționantă  pentru suporteri. Astfe, chiar și după despărțirea de Universitatea Craiova, fostul mare jucător al „juveților” rămâne cu sufletul aproape față de echipa lui de suflet.

„Am stat deasupra bannerului Sezione, a îmbrăcat acolo, pe loc, tricoul galeriei care s-a ținut de cuvânt și nu a semnalat prin cântece că în inima ei bate și inima căpitanului din anii 90, mie îmi bubuia inima în piept, se întorcea din când în când și se uita în înaltul peluzei, apoi îmi zâmbea, iar zâmbetul lui era al copilului născut la Hunedoara, nu al fotbalistului din Spania.

ADVERTISEMENT

Am prins și golul lui Baiaram, ne-am bucurat toți cu ultimul nostru mare idol între noi, apoi, la plecare, s-a întâlnit cu Vice și anii ce-au trecut peste ei s-au topit într-o secundă. Erau iarăși amândoi, de data aceasta purtând același tricou, iar între ei nu mai zburau păpuși alb-albastre ci pagini dintr-o poveste, cea mai frumoasă poveste de iubire dintre oameni și fotbal.

Am coborât scările peluzei, ne-am îmbrățișat, el a plecat către loja de unde absentase o jumătate de oră pentru a fi și cu trupul unul dintre noi, eu m-am întors în peluză și am simțit că ultimele minute nu au fost deloc ieșite din comun. În marea aceea de fulare și de inimi alb-albastre l-am simțit tot acolo, acolo unde este cu sufletul de atâția ani și unde a fost și fizic vineri seara.

Mi-a spus de multe ori că au fost mulți mai buni ca el la Craiova dar că nimeni nu a iubit Universitatea cum o iubește el și eu l-am crezut. Dacă nu l-aș fi crezut, vineri aș fi fost foarte dezamăgit de mine”, a încheiat suporterul „alb-albaștrilor.


  • 1,98 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Farul – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT