Life

Cum calculezi câte paste trebuie să pui la fiert. Așa ai o porție perfectă de paste

Cum trebuie să calculezi câte paste să pui la fiert pentru a avea parte de porția perfectă de fiecare dată. Acest truc îți va fi de mare ajutor!
11.02.2023 | 17:05
Cum calculezi cate paste trebuie sa pui la fiert Asa ai o portie perfecta de paste
Cum calculezi câte paste trebuie să pui la fiert Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum trebuie să calculezi de câte paste ai nevoie pentru a le pune la fiert ca să îți ajungă porția de mâncare. Dacă te-ai întrebat vreodată acest lucru, să știi că există un răspuns corect care te poate ajuta atunci când gătești.

Cum calculezi câte paste trebuie să pui la fiert

Există o mulțime de metode care te pot ajuta să măsori de câte paste ai nevoie pentru a-ți ajunge la gătit și una dintre acestea este chiar propria ta palmă. Astfel, se spune că dacă formezi un cerc cu degetul mare și degetul arătător poți obține cantitatea de paste necesară pentru o porție.

ADVERTISEMENT

Această metodă este mai puțin fiabilă decât altele ce pot fi mai precise, dar dacă nu ai nimic altceva la îndemână și vrei să măsori porția de paste pe care urmează să o consumi poți să îl folosești. Totuși, acest truc nu poate fi folosit pentru penne, fusilli, farfalle sau pappardelle.

Foarte utile pentru a măsura pastele sunt și ustensilele de bucătărie, cum sunt lingurile cu o gaură în mijloc. Aceasta nu este pusă acolo la întâmplare, ci pentru a măsura cantitatea de paste necesară.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai de făcut este să pui în forma respectivă cantitatea de paste până se umple și vei afla de cât ai nevoie pentru o porție. Dacă nu ai acasă o astfel de ustensilă, atunci poți să folosești în schimb și orificiul de la un deschizător de sticle, care îți poate arăta de câte paste ai nevoie pentru o porție.

Află de câte paste ai nevoie. Cum calculezi porția perfectă

Desigur, poți să folosești și cântarul de bucătărie pentru a te ajuta să afli de câte paste ai nevoie pentru o porție și cantitatea pe care trebuie să o măsori este de 30 de g de paste uscate. Dacă alegi să măsori pastele după ce ele au fost deja fierte volumul lor se dublează și o singură porție are circa 60 de g.

ADVERTISEMENT

Mai poți calcula și porția perfectă de paste folosindu-te de matematică simplă și să calculezi în funcție de gramajul cutiei de paste pe care ai cumpărat o câte porții recomandate sunt pe eticheta nutrițională.

Putem împărți în acest fel greutatea la numărul de porții și aflăm cât are o porție. Putem să măsurăm și din ochi și să împărțim întregul gramaj în jumătate până obținem toate cele cinci-opt porții înscrise pe ambalaj (acest lucru diferă de la brand la brand).

ADVERTISEMENT

Părerile sunt diferite în ceea ce privește cantitatea de paste pentru o singură persoană și pot varia de la 60 de grame la 85 sau chiar 100 g per porție. Un alt truc foarte important atunci când găsești paste este să adaugi sare ăn apă și să folosești 1 litru de apă pentru fiecare 100 g de paste.

ADVERTISEMENT