Life

Cum consumi mai puțin curent când gătești în bucătărie. Trucurile pe care sigur nu le știați

Consumul de energie electrică este un aspect luat în calcul tot mai des de gospodine, dar cum putem economisi atunci când gătim tot felul de preparate culinare.
04.09.2022 | 16:10
Cum consumi mai putin curent cand gatesti in bucatarie Trucurile pe care sigur nu le stiati
Cum reducem consumul de energie atunci când gătim. Ponturi utile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum consumi mai puțin curent când gătești în bucătărie. Trucurile pe care sigur nu le știați și care vă vor ajuta să reduceți facturile la utilități, în special la energie electrică în condițiile în care majoritatea aparatelor din casă consumă mult.

Cum reducem consumul de energie atunci când gătim. Ponturi utile

Primul sfat atunci când vine vorba de reducerea consumului de energie electrică în bucătărie este folosirea unor oale și tigăi de dimensiuni potrivite, în funcție de porțiile de mâncare pe care vrem să le pregătim.

ADVERTISEMENT

Vasele mari au nevoie de foarte multă căldură, care se risipește de multe ori inutil. E foarte important să folosiți capace care ajută la menținerea căldurii în interior și în felul acesta va fi folosită mai puțină energie la gătit.

Diferența se va observa pe termen lung și în cazul oalelor de calitate care sunt fabricate din materiale care sunt bune conductive. Tigăile din sticlă sau ceramică sunt perfecte pentru cuptor, iar cele cu fund de cupru sunt ideale pentru aragaz.

ADVERTISEMENT

Investiți în vase de cea mai bună calitate și puteți reduce automat timpul de gătire. Mai puțină energie înseamnă o factură mai mică. Puteți dezgheța produsele congelate fără a folosi neapărat cuptorul cu microunde.

Modalități prin care poți reduce consumul de energie, în bucătărie

Foarte multe gospodine obișnuiesc să acopere grătarele cuptorului cu folie de aluminiu ceea ce duce la un consum mai mare. De asemenea, aragazul trebuie să fie în permanență curat și strălucitor, mai ales înainte de gătit.

ADVERTISEMENT

În plus, reducerea timpului de gătire se poate face și prin eșalonarea mai multor tigăi. E bine să așteptați până în ultimul minut pentru a preîncălzi cuptorul. Vasele nu trebuie să fie înnegrite pentru că timpul de gătire va crește.

În aceeași notă, evitați să deschideți ușa cuptorului pentru a verifica dacă s-a gătit felul de mâncare respectiv pentru că în felul acesta veți risipi energia. Puteți folosi telul în locul mixerului și puteți înlocui aparatele mari cu unele care nu consumă prea mult.

ADVERTISEMENT
Tags: