Cum consumi mai puțin curent când gătești în bucătărie. Trucurile pe care sigur nu le știați și care vă vor ajuta să reduceți facturile la utilități, în special la energie electrică în condițiile în care majoritatea aparatelor din casă consumă mult.
Primul sfat atunci când vine vorba de reducerea consumului de energie electrică în bucătărie este folosirea unor oale și tigăi de dimensiuni potrivite, în funcție de porțiile de mâncare pe care vrem să le pregătim.
Vasele mari au nevoie de foarte multă căldură, care se risipește de multe ori inutil. E foarte important să folosiți capace care ajută la menținerea căldurii în interior și în felul acesta va fi folosită mai puțină energie la gătit.
Diferența se va observa pe termen lung și în cazul oalelor de calitate care sunt fabricate din materiale care sunt bune conductive. Tigăile din sticlă sau ceramică sunt perfecte pentru cuptor, iar cele cu fund de cupru sunt ideale pentru aragaz.
Investiți în vase de cea mai bună calitate și puteți reduce automat timpul de gătire. Mai puțină energie înseamnă o factură mai mică. Puteți dezgheța produsele congelate fără a folosi neapărat cuptorul cu microunde.
Foarte multe gospodine obișnuiesc să acopere grătarele cuptorului cu folie de aluminiu ceea ce duce la un consum mai mare. De asemenea, aragazul trebuie să fie în permanență curat și strălucitor, mai ales înainte de gătit.
În plus, reducerea timpului de gătire se poate face și prin eșalonarea mai multor tigăi. E bine să așteptați până în ultimul minut pentru a preîncălzi cuptorul. Vasele nu trebuie să fie înnegrite pentru că timpul de gătire va crește.
În aceeași notă, evitați să deschideți ușa cuptorului pentru a verifica dacă s-a gătit felul de mâncare respectiv pentru că în felul acesta veți risipi energia. Puteți folosi telul în locul mixerului și puteți înlocui aparatele mari cu unele care nu consumă prea mult.