News

Cum deosebești banii falși de cei adevărați. Semnul la care să fii atent

Cum diferențiezi banii falși de cei adevărați. Oamenii legii spun că trebuie să fim atenți la aceste mențiuni de pe bancnote.
02.02.2024 | 21:25
Cum deosebesti banii falsi de cei adevarati Semnul la care sa fii atent
Cum deosebești banii falși de cei adevărați. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum deosebești banii falși de cei adevărați. În ultima vreme, escrocheriile puse la cale de indivizii care folosesc astfel de bancnote sunt din ce în ce mai frecvente, căpătând o adevărată amploare în România.

Cum deosebești banii falși de cei adevărați

De cele mai multe ori, „banii de jucărie” sunt folosiți în industria cinematografică sau în videoclipurile realizate de artiști. Însă, bancnotele false pot ajunge și pe mâna unor persoane rău intenționate.

ADVERTISEMENT

În plasa escrocilor pică, cel mai adesea, vânzătoarele societăților comerciale. Un astfel de caz a fost raportat recent la Poliția Capitalei, după ce angajata unui supermarket a fost păcălită de un client.

Bărbatul a folosit o bancnotă de 100 de lei pentru a cumpăra mai multe produse. A observat că în magazin era aglomerație și a sperat că vânzătoarea nu va acorda suficientă atenție banilor pe care îi va înmâna pentru a-și plăti produsele, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, după ce clientul plecase deja din supermarket, femeia și-a dat seama că a fost înșelată cu bani falși. A anunțat administratorii magazinului, care au sunat la Poliție. Acum, individul respectiv este căutat de oamenii legii.

Cei care utilizează bancnote false la magazine riscă să fie anchetați

Conform polițiștilor, citați de observatornews.ro, banii falși au aceleași dimensiuni și culori ca cei reali. Însă, există anumite mențiuni trecute pe aceste bancnote, precum Prop Money (bani de recuzită) sau Play Money (bani de joacă).

ADVERTISEMENT

„Avem o bancnotă reală şi două bancnote contrafăcute. Pe una dintre ele, se observă menţiuni suplimentare, respectiv Prop Money, Play Money (bani de recuzită și bani de joacă).

Plasatorii, pentru a induce în eroare persoanele de bună credinţă, îndepărtează mecanic, artizanal, prin răzuire, aceste menţiuni suplimentare”, a transmis un ofițer de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii recomandă celor care constată că au primit bani falși, în diverse împrejurări, să anunțe autoritățile. Dacă bancnotele sunt folosite cu scopul achiziționării unor produse din magazine, ei pot fi anchetați penal.

ADVERTISEMENT
Tags: