Life

Cum e bine să îți așezi patul în dormitor. Poziția ideală pentru un somn odihnitor

Cum e bine să îți așezi patul în dormitor? Iată care este poziția ideală, conform principiilor Feng Shui, astfel încât să ai un somn odihnitor.
04.03.2024 | 11:47
Cum e bine sa iti asezi patul in dormitor Pozitia ideala pentru un somn odihnitor
Cum e bine să îți așezi patul în dormitor. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi unde e bine să îți așezi patul în dormitor? În momentul în care vrei să îți achiziționezi o nouă locuință, unele detalii contează și pot face diferența, în special când vine vorba de un somn odihnitor.

Cum e bine să îți așezi patul în dormitor

Multe persoane aleg să își aranjeze lucrurile din casă după principiile Feng Shui. Aceasta reprezintă o filosofie chinezească care are la bază 5 elemente din natură, adică focul, apa, pământul, lemnul, dar și metalul.

ADVERTISEMENT

Se spune că ele trebuie asociate într-o armonie perfectă, astfel încât o persoană să se bucure de vibrații înalte. Iar amenajarea unei case în stil Feng Shui se spune că atrage pacea și prosperitatea.

Cum e bine să îți așezi patul în dormitor conform principiilor Feng Shui? Multe persoane țin cont de acest lucru pentru a se odihni mai bine și totodată, pentru a fi liniștite noaptea.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în Feng Shui spun că somnul poate fi influențat de orientarea patului. Cu alte cuvinte, este bine să știi unde și cum îți așezi patul în dormitor dacă vrei să dormi mai bine.

Se pare că patul trebuie să fie plasat pe un perete care nu are nicio fereastră. De asemenea, el trebuie poziționat într-un loc în care îți va permite să poți vedea ușa dormitorului tău. Există însă și alte reguli esențiale.

ADVERTISEMENT

De ce e bine ca patul să fie din lemn

Cum e bine să îți așezi patul în dormitor? Tăblia acestuia trebuie poziționată spre nord. Iar automat, acest lucru înseamnă că picioarele tale vor fi îndreptate către sud. Și nu uita nici de noptiere, câte una pe fiecare parte.

O altă regulă esențială este ca patul să fie pus în diagonală cu ușa de la intrare în dormitor. Iar un alt detaliu este legat de modelul de pat. Specialiștii în Feng Shui ne recomandă să optăm pentru un pat din lemn și nicidecum din metal. Doar așa vom avea un somn liniștit.

ADVERTISEMENT

Iar pe lângă modul în care îți așezi patul în dormitor, contează și restul pieselor de mobilier. Recomandat ar fi ca în camera în are dormi să nu ai foarte multă mobilă. Se spune că acest lucru blochează fluxul de energie.

Astfel, ambele părți ale patului e bine să fie libere. De asemenea, ar fi bine să avem și o plantă într-un colț al camerei. Culoarea pereților este și ea importantă. În acest mod ne relaxăm mai ușor.

Spre exemplu, pentru o cameră plină de relaxare, pereții ar fi bine să aibă culoarea bej, verde, ori albastru. Legat de oglinzi, principiile Feng Shui spun că nu ar fi bine să ne vedem în ele când intrăm în dormitor sau când stăm în pat.

ADVERTISEMENT