News

Cum era să moară la botez băieţelul unui cunoscut jurnalist: „Mi-am salvat copilul de la înec”

02.02.2021 | 18:48
Cum era sa moara la botez baietelul unui cunoscut jurnalist Miam salvat copilul de la inec
ADVERTISEMENT

Cazul bebelușului care a decedat după ce a fost scufundat în cristelniță a șocat opinia publică românească și tot mai mulți oameni și-au exprimat revolta față această practică. Ionuț Tudorică, redactor șef adjunct la Economica.net, a povestit o altă întâmplare șocantă, având ca protagonist propriul bebeluș.

Jurnalistul a distribuit povestea uluitoare pe pagina de Facebook. El a cerut schimbarea acestui obicei, care pune în pericol viața bebelușilor.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea s-a petrecut chiar într-o biserică din București, iar preotul care a oficializat slujba promisese anterior că nu va scufunda pruncul. Nu s-a ținut de cuvânt, iar urmările puteau fi tragice.

Cum era să moară la botez băieţelul unui cunoscut jurnalist: „Mi-am salvat copilul de la înec”

Jurnalistul povestește că fiul cel mic al acestuia urma să fie botezat la o biserică din cartierul bucureștean Turda. Cea care s-a ocupat de pregătiri a fost mama copilului, ea fiind și cea care i-a spus preotului, la sugestia tatălui, să nu scufunde pruncul în cristelniță.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul birericii a fost de acord, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar bebelușul a fost băgat cu totul în apă. Ce a urmat a fost dramatic.

Ionuț Tudorică povestește că reacția lui nu a fost una chiar potrivită, aflându-se în biserică, dar a fost cea pe care situația și preotul o meritau. El povestește că în acel moment a înjurat preotul.

ADVERTISEMENT

Momentele care au urmat au fost unele șocante: „Îl scoate din cristelniță și femeile se duc la masă să-l îmbrace. Au trecut câteva secunde de liniște (totală) și m-am dus între ele și le-am dat la o parte. ‘Ba, voi nu vedeți că nu mai respiră??’”.

Prezența de spirit a tatălui a salvat viața micuțului: „și l-am luat de pe masă și l-am întors invers și am început să-l bat pe spate până a început să plângă, în sfârșit. Îmi venea să-l omor pe popa, care între timp dispăruse din încăpere.
Asta e povestea. La botez mi-am salvat copilul de la înec. După ce popa promisese că nu va face aia”.

ADVERTISEMENT

„Obiceiul asta trebuie să înceteze. Să fie schimbat. Adică, au schimbat „Tatăl Nostru”, că nu sună bine “și nu ne duce pe noi în ispită” și nu se poate schimba asta?”, a conchis bărbatul.

ADVERTISEMENT