ADVERTISEMENT
News

Imagini de la botezul din Suceava. Bebelușul, scufundat în cristelniță cu fața în sus, deși preotul trebuia să-l țină invers. Video

Autor: Bogdan Solomon | 02.02.2021 | 10:36
Imagini de la botezul din Suceava. Bebelușul, scufundat în cristelniță cu fața în sus, deși preotul trebuia să-l țină invers. Video
Din imaginile surprinse chiar în timpul slujbei reiese că preotul a greșit grav în momentul în care a scufundat bebelușul în cristelniță. Sursa foto: Colaj Fanatik

Ies la iveală noi detalii șocante în cazul bebelușului de doar șase săptămâni din Suceava care a murit, luni, la Spitalul Județean, unde a ajuns imediat după botez. Din imaginile date publicității cu puțin timp în urmă reiese că preotul de la biserica „Sfinții Constantin și Elena” a comis o eroare ce s-a dovedit a-i fi fatală bebelușului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, acesta l-a scufundat de trei ori în cristelniță, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus, deși specialiștii în Teologie spun că trebuia să-l fi ținut cu fața în jos. Dacă nu este făcută cu mare atenție, „cufundarea întreită” poate pune în pericol viața nou-născutului.

De aceea, viitorii preoți învață încă din facultate cum se săvârșește Taina Botezului și exersează pe o păpușă pentru a evita ca astfel de tragedii să aibă loc. Procedura este simplă: o mână se ţine între picioarele copilului, iar alta pe faţă, pentru a-i proteja nasul şi gura. Afundarea în cristelniță (cu faţa în jos) se face rapid, în fracţiuni de secundă, astfel încât apa să nu poată pătrunde pe căile nazale, cum s-a întâmplat în acest caz.

Imagini cu puternic impact emoțional. Preotul a greșit la scufundarea în cristelniță a bebelușului din Suceava

În filmarea publicată de activenews.ro, se observă foarte clar cum preotul de la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din municipiul Suceava îl scufundă pe micuțul Iustin de trei ori în apă, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se confirmă spusele tatălui, potrivit cărora copilul plângea înainte de a fi cufundat în cristelniţă. În timpul scufundării, părintele îi ţine capul şi umerii, iar o altă persoană îi ţine picioruşele.

Termenul de botez înseamnă afundare, nu stropire. Problema este în ce mod o fac, nu dacă o fac sau nu. Lucrurile trebuie să se deruleze cu multă atenţie pentru că sunt lucrurile lui Dumnezeu.

Dacă se întâmplă ceva, este numai greşeala noastră. Botezul este moarte împreună cu Hristos şi înviere împreună cu El.

ADVERTISEMENT

Apa sfinţită simbolizează ceea ce se întâmplă cu adevărat: copilul primeşte o viaţă nouă, o viaţă de creştin, viaţa lui Hristos.

Efectele botezului sunt multiple: se şterge păcatul strămoşesc, devine membru al Bisericii, te împărtăşeşti cu Hristos care intră în tine”, a explicat Ciprian Ioan Streza, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Sibiu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!