Life

Cum este bulversat organismul nostru de trecerea la ora de iarnă. La ce riscuri este supus corpul uman

Cum este bulversat organismul nostru de trecerea la ora de iarnă. Ce ni se întâmplă, de fapt, în această perioadă și la ce riscuri suntem supuși.
31.10.2022 | 09:16
Cum este bulversat organismul nostru de trecerea la ora de iarna La ce riscuri este supus corpul uman
Cum este bulversat organismul nostru de trecerea la ora de iarnă. La ce riscuri este supus. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă în organismul uman din cauza trecerii la ora de iarnă. Majoritatea oamenilor se simt obosiți după ce se realizează trecerea la ora de iarnă, lucru care s-a întâmplat în dimineața zilei de duminică.

Cum este bulversat organismul nostru de trecerea la ora de iarnă. Există riscuri

Organismul uman are nevoie de circa 15 zile pentru a se adapta la noua schimbare din viața sa și există inclusiv unele riscuri la care suntem supuși din cauza acestei schimbări care se realizează de două ori pe an.

ADVERTISEMENT

Persoanele mai sensibile sunt cele cu adevărat afectate de trecerea la ora de iarnă pentru că se pot confrunta cu stări de insomnie, oboseală, nervozitate și chiar depresie.

Mai mult decât atât, specialiștii susțin că crește riscul de infarct cu 10% în cazul tinerilor cu locuri de muncă, în special.

ADVERTISEMENT

De asemenea, crește riscul și în cazul persoanelor depresive cu tendințe suicidale, care pot să comită un gest necugetat pe fondul schimbării care îi afectează.

Parlamentul European vrea renunțarea la ora de iarnă

Tocmai din această cauză Parlamentul European a propus renunțarea la schimbarea orei de iarnă, dar și a celei de vară pentru că organismul nostru este supus la un stres inutil.

ADVERTISEMENT

Totuși, în acest caz nu a ajuns la nicio decizie pentru că statele membre nu s-au putut pune de acord asupra orei la care ar trebui să rămânem – fie cea de vară, fie cea de iarnă.

Chiar și așa, țara noastră nu va adoptă decizia europeană, astfel că vom continua să avem ora de vară și de iarnă. Alături de România mai sunt alte 75 de țări care respectă schimbarea de oră, în care ora 4:00 devine ora 3:00.

ADVERTISEMENT

Ora de vară a fost introdusă artificial în viețile cotidiene ale oamenilor în secolul trecut pentru ca aceștia să aibă parte de mai multă lumină a soarelui pentru a putea munci.

De asemenea, acest sistem a fost adoptat în trecut în Europa pentru a se economisi energie în perioadele de război sau de crize.

ADVERTISEMENT
Tags: