News

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. ANM, primele estimări privind Crăciunul

Specialiștii de la ANM au anunțat cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Meteorologii au furnizat și primele estimări privind Crăciunul și Revelionul.
26.11.2021 | 09:27
Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie ANM primele estimari privind Craciunul
ADVERTISEMENT

Conform datelor oferite de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea din țara noastră va suferi schimbări radicale în următoarea perioadă.

Astfel, ultimele zile din noiembrie vor aduce un aspect mai degrabă primăvăratic al vremii, cu maxime anormal de ridicate, de până la 15-16 grade.

ADVERTISEMENT

Apoi, în perioada minivacanței de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, regimul termic va suferi o schimbare drastică. Va urma o răcire accentuată, ploi, lapovițe și ninsori.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Conform meteorologilor, weekendul care urmează va fi unul dominat de vreme bună. Maximele amintesc mai degrabă de o vreme de primăvară.

ADVERTISEMENT

Apoi, ultima zi din noiembrie și debutul lui decembrie schimbă foaia. Vom asista la o răcire accentuată, cu minime preponderent negative, inclusiv în Capitală.

”Veştile nu sunt chiar atât de bune, mai ales din punct de vedere termic. Ar trebui să ne bucurăm de sfârşitul acesta de săptămână care ne aduce temperaturi destul de ridicate – de exemplu în zona Capitalei vom avea temperaturi de 15-16 grade.

ADVERTISEMENT

Ultima zi a lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie vin cu o uşoară scădere, mai pronunţată pe parcursul zilei de 1 decembrie, când vom avea maxime cuprinse între 3 şi 12 grade, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în partea de sud-vest a ţării, mai precis în Oltenia.

De asemenea, în dimineaţa zilei de 1 decembrie temperaturile vor fi negative în aproape toată ţara. De exemplu în zona Capitalei sunt şanse destul de mari ca minima să ajungă spre minus 4, minus 2 grade Celsius”, spune meteorologul Mirela Polifronie la DCNews.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile, sub formă lichidă la început, se vor transforma în lapoviță și ninsoare în zonele din vestul, nordul și centrul țării.

”Din punctul de vedere al precipitaţiilor, acestea vor fi preponderent în regiunile intracarpatice, în vestul, nordul şi centrul ţării, sub formă de ploaie şi probabilitatea ca acestea să se transforme şi în lapoviţă sau ninsoare ar fi mai ridicată în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie”, mai spune specialistul ANM.

Încălzire a vremii din 2 decembrie

Din fericire, răcirea nu va fi una de lungă durată. Din 2 decembrie, valorile termice vor marca o ușoară creștere și vor fi apropiate de normalul perioadei.

În ceea ce privește vremea din Capitală, acolo unde va avea loc defilarea de Ziua Naţională, ANM anunță că șansele de precipitaţii sunt extrem de reduse.

Primele estimări ale vremii de Crăciun și Revelion

Meteorologul ANM a oferit și o serie de informații legate de vremea de Crăciun şi de Revelion. Încă e devreme pentru date exacte privind această perioadă de final de an, însă specialiștii spun că, statistic, ”vor fi temperaturi în jurul normelor și vom avea cantităţi de precipitaţii normale”.

”Este destul de devreme să vorbim despre Crăciun sau Revelion. Ce pot să vă spun la nivel statistic este că vor fi temperaturi în jurul normelor sau că vom avea cantităţi de precipitaţii normale pentru perioada în care ne aflăm, date care nu sunt extrem de elocvente pentru ziua de Crăciun.

Dacă totuşi ne raportăm la statistici, pare că va fi, cel puţin din punct de vedere termic, o vreme bună, apropiată de normal, însemnând 3-4 grade Celsius pentru zona Capitalei”, a mai declarat Mirela Polifronie pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT