News

Cum evoluează pandemia de COVID-19 în ţara noastră. Potrivit ultimelor cifre, România pare că a depăşit momentul critic

20.04.2020 | 12:52
Cum evolueaza pandemia de COVID19 in tara noastra Potrivit ultimelor cifre Romania pare ca a depasit momentul critic
ADVERTISEMENT

Ţara noastră pare să fi depăşit momentul critic al pandemiei de coronavirus, potrivit ultimelor cifre. În acest moment, România se confruntă cu 8746 de cazuri confirmate de COVID-19 și cu 451 de decese provocate de noul virus. 

Cifrele pandemiei de coronavirus în România! Statisticile care ne dau speranțe

Au trecut 55 de zile de la primul diagnostic de COVID-19, un tânăr de 21 de ani din Gorj pe data de 26 februarie. În acest moment, am intrat în a cincea săptămână de la înregistrarea primului deces de coronavirus în România, pe data de 22 martie s-au înregistrat primele două victime.

ADVERTISEMENT

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a publicat pe rețelele de socializare câteva statistici foarte interesante. Astfel, numărul celor infectați cu virusul SARS-CoV-2 înregistrează un factor de creștere de 3,9%. De Sărbătorile Pascale s-au făcut mai puține teste, doar 2700, iar procentul cazurilor identificate este de 12%.

UPDATE, Epidemia de COVID-19 în România, ziua #54 de la primul diagnostic, Începutul săptămânii #5 de la înregistrarea…

Posted by Gabriel Diaconu on Sunday, April 19, 2020

Există în acest moment 256 de persoane la terapie intensivă, în ușoară creștere față de ziua de sâmbătă (3,2%), dar cu 25% mai mult decât acum o săptămână. Raportul dintre cazurile noi și cazurile în ATI este relativ moderat, doar 1,3.

ADVERTISEMENT

6409 cazuri active de coronavirus în România!

Fatalitatea dată de noul coronavirus rămâne stabil la procentul de 5,1%.

Fatalitatea dată de virus rămâne stabilă, la o CFR = 5.1%. Dintre cele 8746 de cazuri de coronavirus din țară există 6409 cazuri active. 1892 au fost declarați vinovați, în timp ce 445 de oameni au decedat.

Însă, vestea bună identificată de doctorul Gabriel Diaconu este că raportul ratelor de creștere dintre cazurile active și rata de creștere totală scade sub 1, iar aceasta este un indiciu că lucrurile merg în direcția dorită.

ADVERTISEMENT
raport dintre cazurile active și creșterea totală. Sursa: Facebook Gabriel Diaconu
Raport dintre cazurile active și creșterea totală. Sursa: Facebook Gabriel Diaconu

Dacă acest raport subunitar se menține și în următoarele săptămâni, sfârșitul pandemiei este aproape

Iar în acest moment, acest raport dintre cazurile active și creșterea totală este subunitar. În opinia medicului, dacă acest raport se va menține subunitar și peste 2 săptămâni constant, sfârșitul pandemiei este aproape.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că se așteaptă ca vârful pandemiei în România să aibă loc peste 7-10 zile și susține că românii trebuie să respecte în continuare restricțiile privind combaterea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

„Mulţumesc populaţiei care a înţeles mesajul şi să aibă răbdare încă 7-10 zile. E un moment greu, dar ne trebuie credinţa şi speranţa ca următoarele sărbători să le petrecem împreună. Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una-două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a spus ministrul Sănătății.

 

ADVERTISEMENT