News

Cum explică fostul ministru Florian Bodog vânzarea cu 6.000 de euro a unei proprietăți de 3.000 mp. “Nu este nicio greșeală”

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al sănătății în perioada guvernelor Grindeanu și Tudose, și-a vândut casa din Ungaria cu o sumă infimă.
01.09.2023 | 11:03
Cum explica fostul ministru Florian Bodog vanzarea cu 6000 de euro a unei proprietati de 3000 mp Nu este nicio greseala
Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a trecut în declarația de avere că a vândut o casă de 3.000 mp cu 6.000 de euro / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: George Călin / Inquam Photos / cdep.ro
ADVERTISEMENT

Florin Bodog, fost ministru al sănătății, și-a vândut casa pe care o deținea în Ungaria, în localitatea Biharugra, la 47 de kilometri de Oradea.

Florin Bodog a vândut casa din Ungaria cu 6.000 de euro

Imobilul a fost achiziționat de senatorul PSD în anul 2007 și, potrivit declarației de avere, are o suprafață de 2.694 mp și era deținut în comun de soții Simona și Florian Bodog.

ADVERTISEMENT

La data de 1 iunie 2023, fostul ministru a vândut casa din Ungaria unei persoane fizice, P. Mioriția-Niculina, pentru o sumă modică, 6.000 de euro.

În declarația de avere completată în anul 2023, casa din Biharugra nu mai apare printre proprietățile lui Florian Bodog, în schimb lista s-a îmbogățit cu două case de locuit, în localitatea Saldabagiu de Munte, județul Bihor.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al sănătății: ”Am vrut să-mi fac o casă de vacanță în Ungaria”

Contactat de FANATIK, Florian Bodog a explicat că a fost nevoit să vândă casa din Biharugra, după ce statul maghiar l-a anunțat că urmează să i-o confiște.

”Nu este nicio greșeală, aceasta este suma cu care am vândut casa, 6.000 de euro. De ce atât de ieftin? Pentru că așa sunt prețurile acolo. Eu am cumpărat-o cu 4.500 – 5.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Localitatea este într-o zonă mai sărăcăcioasă, dar liniștită, iar planul era să-mi fac acolo o casă de vacanță. Din păcate, nu s-a întâmplat asta, iar imobilul s-a degradat foarte mult.

De altfel, am luat decizia să-l vând după ce statul maghiar mi-a dat o notificare că urmează să-l confiște, dacă nu fac ceva cu el”, a declarat Florian Bodog pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cum explică Florian Bodog suprafața trecută în declarația de avere

Fostul ministru al Sănătății spune că, în realitate, casa din Ungaria nu este o vilă, ci o casă dărăpănată, cu două camere.

”În Ungaria, nu există numere ”topo” separate pentru casă și teren. Întreaga proprietate are aproape 3.000 mp, cifră pe care am trecut-o și în declarația de avere”, a mai spus Florian Bodog.

În legătură cu cele două case cumpărate pe numele fiicelor lui, fostul ministru susține că a vândut o proprietate și a făcut un credit, pentru a acoperi costurile de achiziție.

Venituri impresionante pentru familia Bodog

În prezent, în afară de salariul de senator, Florian Bodog mai încasează bani de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, acolo unde este medic șef de secție, și de la Universitatea din Oradea, unde este prodecan. De asemenea, Bodog și soția lui mai câștigă din închirieri, dobânzi și dividende.

În anul 2022, venitul cumulat al familiei Bodog, incluzând și bursele universitare ale fiicelor fostului ministru, au depășit 50.000 de lei pe lună.

Fostul ministru mai deține, în conturi, aproape 900.000 de lei, 55.000 de euro și 54.500 yeni japonezi, incluzând depozitele bancare, fonduri de investiții sau pensii private.

Și la capitolul proprietăți, familia Bodog stă foarte bine, cu trei case de locuit și două apartamente, precum și cinci terenuri cu suprafețe cuprinse între 458 mp (intravilan) și 9.600 mp (extravilan).

Trimis în judecată de procurorii DNA pentru angajări fictive

Florian Dorel Bodog are 51 de ani și este de profesie medic chirurg. El a condus Ministerul Sănătății în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, fiind precedat de Vlad Voiculescu și succedat de Sorina Pintea.

Bodog este la al treilea mandat în Parlamentul României și este vicelider al grupului parlamentar PSD din Senatul României.

În 2021, Florian Bodog a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu și fals intelectual. El este acuzat că, în perioada în care a fost ministru, a angajat o consilieră personală pe care a plătit-o din bani publici, fără ca aceasta să fi fost prezentă fizic la locul de muncă.

Bodog a respins acuzațiile în totalitate, însă a achitat, în contul DNA, prejudiciul de 75.741 de lei, pentru a evita sechestrul asigurator. Dosarul fostului ministru se judecă, în prezent, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT