Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum face Adrian Mititelu primul „11” la FC U Craiova. „Știu pentru că stau lângă el”

31.08.2023 | 21:21
Cum face Adrian Mititelu primul 11 la FC U Craiova Stiu pentru ca stau langa el
Adrian Mititelu se implică în alcătuirea echipei doar atunci când vede că antrenorul persistă în greșeli. foto: Sport Pictures.
ADVERTISEMENT

Cunoscut ca un om care dorea să controleze totul la FC U Craiova, asemenea lui Gigi Becali la FCSB, Adrian Mititelu a decis să facă un pas în spate după înfrângerea cu Rapid din ultima etapă a SuperLigii. El a anunțat că se retrage din fotbal și va lăsa clubul pe mâna fiului său, care va numi un președinte și un antrenor cărora le va acorda mână liberă.

Dezvăluiri de culise despre modul cum face Adrian Mititelu echipa la FC U Craiova: „Dacă vezi că antrenorul persistă într-o greșeală…”

Primele ținte ale familiei Mititelu au fost Florin Prunea ca președinte și Marius Șumudică antrenor, dar negocierile au căzut din cauză că părțile nu s-au înțeles la clauzele contractuale. Adrian Mititelu Jr., cel care a dus tratativele cu cei doi, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA de ce nu a mai ajuns Prunea în Bănie, dar și despre faptul că Marius Șumudică ar fi fost cel care s-a autopropus la FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Și pentru că în tot acest scandal s-a vorbit și despre faptul că Adrian Mititelu intervine de foarte multe ori peste antrenori, stabilind echipa de start sau schimbările, fiul său a ținut să lămurească odată pentru totdeauna acest aspect.

„Am auzit peste tot discuții că ne băgăm peste antrenori și vreau să fac niște lămuriri. S-a creat această iluzie că, vezi Doamne, tatăl meu se implică foarte, foarte mult la echipă. Se implică în ce sens? El este foarte atent cu tot ce ține de organizare și de pregătirea echipei.

ADVERTISEMENT

Dar niciodată, sau cel puțin eu nu-mi amintesc, mai ales că stau și lângă el la meciuri, să facă vreo schimbare în timpul meciului. Ah, că interesul clubului primează pentru anumiți jucători, unu-doi, sau pentru un jucător tânăr, care este vandabil în clipa de față… Asta e normal să propui. «Bă, vreau să joci cu ăsta! Cu ăsta și cu ăsta. Am nevoie să-i vând, am nevoie să fac și eu bani».

Asta a făcut taică-miu. Dar dacă vezi că un antrenor persistă într-o greșeală, îl bagă pe X-ulescu de patru-cinci ori la rând în echipă, îi spui «Gata, scoate-l din echipă. Bagă-l și pe ăsta! Dă-i o șansă și lui ăsta!», a spus Adrian Mititelu Jr. la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Când se implică Adrian Mititelu în alcătuirea echipei: „Doar dacă vede că un jucător e nedreptățit!”

Adrian Mititelu Jr. susține că tatăl său nu se bagă peste antrenor în alcătuirea formației sau în efectuarea schimbărilor. Excepțiile sunt doar atunci când observă că un jucător este nedreptățit și îi cere tehnicianului să îi acorde o șansă.

„El nu are obiceiul de a face schimbări, crede-mă. Poate o mai fi făcut acum vreo cinșpe ani, dar… De când  a revenit echipa în SuperLiga, dar și în liga a doua și așa mai departe, nu a făcut schimbări în timpul meciului. Sau la pauză.

ADVERTISEMENT

Dar, recunosc, și recunoaște și el lucrul acesta, pe care l-aș face și eu… Dacă mi se pare că un jucător este nedreptățit o etapă, două, trei, e normal să-i spun antrenorului, «Ce faci tu acum? Bagă-l și pe ăsta, poate e mai bun decât ce ai trimis pe teren».

O să rămâneți mirați dacă aflați despre ce animozități creează antrenorii de multe ori cu anumiți jucători. Fără motiv. Știți foarte bine că dacă antrenorul nu te bagă din primul minut, nu te mai bagă deloc. Sau te bagă când echipa e în dezavantaj, ca să te distrugă”, a mai spus Adiță Mititelu la FANATIK SUPERLIGA.

CUM SE IMPLICA ADRIAN MITITELU LA ECHIPA

ADVERTISEMENT