Life

Cum ies gogoșile pufoase. Secretele pe care trebuie să le știe orice gospodină

Gogoșile reprezintă un desert simplu, rapid și extrem de apreciat de toată lumea, dar cum reușești să le faci pufoase și delicioase. Ponturi pentru o rețetă de nota 10.
26.08.2022 | 16:37
Cum ies gogosile pufoase Secretele pe care trebuie sa le stie orice gospodina
Cum faci să ai gogoși pufoase. Ponturi pentru o rețetă reușită. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Dacă nu știi cum ies gogoșile pufoase aruncă un ochi în rândurile de mai jos. FANATIK îți dezvăluie secretele pe care trebuie să le știe orice gospodină atunci când intră în bucătărie și se apucă de gătit sau copt.

Cum faci să ai gogoși pufoase. Ponturi pentru o rețetă reușită

Gogoșile sunt un desert preparat foarte des de femei, de la bunicile noastre până la mame, dar ce trebuie să cunoaștem pentru a le face pufoase. Sunt câteva secrete care, cu siguranță, îți vor fi de mare ajutor în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de calitate sunt primul pont de care trebuie să ținem cont și mai ales cantitatea pe care o folosim. În cofetărie și patiserie este de preferat să fie cântărite produsele înainte de a ne apuca de treabă.

Un alt sfat pentru a avea gogoși pufoase, ca cele cumpărate din comerț, este cantitatea de zahăr folosită. Aceasta nu trebuie să fie una foarte mare pentru că la prăjit desertul nu se va umfla suficient, ci dimpotrivă.

ADVERTISEMENT

Desertul se poate pudra la final. De asemenea, unele gospodine susțin că ouăle și laptele adăugate în cantități generoase fac ca gogoșile să crească. Altele le lasă la dospit puțin și după ce au fost tăiate cu ajutorul unui pahar.

Gogoși pufoase și delicioase. O rețetă simplă

Ingrediente pentru gogoși pufoase:

  • 500 grame de făină albă
  • 350 ml de lapte
  • 30 grame de drojdie proaspătă
  • 10 grame de zahăr pudră
  • 2-3 ouă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare gogoși pufoase și delicioase: 

  1. Drojdia se amestecă cu o lingură de zahăr și laptele cald până când se realizează o spumă
  2. Se adaugă gălbenușurile cu 300 de grame de făină și se mixează totul
  3. Se adaugă sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și făina care a rămas
  4. Se frământă aluatul cu mâinile până devine moale și elastic
  5. Se lasă la dospit compoziția obținută peste circa 30 de minute
  6. Când a crescut suficient se întinde cu un sucitor și se taie în bucăți mici, ovale sau pătrate
  7. Se lasă la crescut din nou preț de aproximativ 5 minute
  8. Se adaugă ulei de floarea soarelui într-o tigaie și se prăjesc gogoșile pe ambele părți
  9. Gogoșile se pudrează imediat ce sunt scoase din tigaie
  10. Poftă bună!