Life

Cum îți dai seama că s-au fiert sarmalele. Care e temperatura ideală și câte ore trebuie să stea pe foc

Cum poți să-ți dai seama că s-au fiert sarmalele și cât timp trebuie să stea pe foc. Care e temperatura ideală pentru acest preparat.
17.11.2023 | 21:11
Cum iti dai seama ca sau fiert sarmalele Care e temperatura ideala si cate ore trebuie sa stea pe foc
Cum știi că s-au fiert sarmalele. Sursa foto: Unsplash/Karolina Kołodziejczak
ADVERTISEMENT

Metoda prin care poți să-ți dai seama că s-au fiert sarmalele. Este nevoie de multă atenție atunci când faci acest fel de mâncare, regăsit pe mesele multor români de sărbători.

Cum știi că s-au fiert sarmalele. Temperatura ideală la care trebuie să stea pe foc

Printre cele mai apreciate feluri de mâncare în România se numără sarmalele, consumate mai ales în perioada sărbătorilor. Pentru a le prepara corespunzător, trebuie să știi că timpul lor de fierbere este mai îndelungat.

ADVERTISEMENT

După ce termini de pus umplutura pentru sarmale în foile de varză, acestea trebuie așezate în oală sub formă de cerc. Poți adăuga, între ele, condimente sau carne afumată, dar nu e bine ca sarmalele să stea îngrămădite, pentru că orezul nu va fierbe suficient.

De asemenea, nu e bine să umpli oala până la gură. Lasă câțiva centimetri pentru a putea adăuga varza murată sau alte condimente. Indiferent dacă fierbi sarmalele într-o oală metalică sau din ceramică, acestea trebuie să fie bine așezate.

ADVERTISEMENT

Oala de ceramică, însă, va face ca sarmalele să aibă un gust mai aromat, dar trebuie băgate la cuptor, nu lăsate pa aragaz. Dacă folosești aragazul, timpul minim de fierbere este de două ore și jumătate, din momentul în care ai pus oala pe foc.

În general, sarmalele sunt gata după trei ore și jumătate. În timp ce fierb, lichidul din oala ceramică se completează constant. Nu se setează o temperatură mai mare de 150 de grade, pentru că sarmalele se vor arde, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Ce ingredient să pui în sarmale ca să aibă un gust perfect

Atunci când prepari sarmale, alegerea cărnii reprezintă un aspect foarte important, la fel și orezul pe care îl folosești pentru umplutură. Este nevoie și de anumite condimente pentru ca preparatele să-ți iasă ca la carte. Și frunzele de varză trebuie alese corespunzător, pentru că joacă un rol esențial.

Există și un ingredient foarte simplu, care e mult mai important decât ai crede atunci când faci sarmale. Este vorba despre apă, care e absorbită de legume și de orez.

ADVERTISEMENT

Apa ajută orezul să fiarbă mai repede și să fie pufos la final. E bine să adaugi apă în oală în funcție de cât de grasă este carnea pe care o folosești la sarmale.

O carne cu mai multă grăsime trebuie fiartă în aproximativ 150 ml de apă la 100 g de orez. Dacă, de exemplu, carnea folosită este mai slabă, precum cea de curcan, atunci ai nevoie de 200 ml apă la 100 g de orez.

ADVERTISEMENT
Tags: