Life

Cum îți pot fura hackerii bani din cont. Sunt vizați toți cei care folosesc Windows

Hackerii i-au luat în vizor pe utilizatorii Windows. Iată ce trebuie să faci dacă nu vrei să te trezești fără niciun ban în conturi.
06.02.2024 | 09:16
Cum iti pot fura hackerii bani din cont Sunt vizati toti cei care folosesc Windows
Hackerii i-au luat în vizor pe utilizatorii Windows. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, escrocheriile online sunt la tot pasul. Au fost dezvoltate metode inedite prin care hackerii te pot lăsa fără bani sau fără acces la conturi importante. Specialiștii în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă, mai ales că, mai nou, victimele escrocheriilor sunt cei care folosesc sistemul de operare Windows.

Noua înșelătorie din online care te lasă fără bani

Securitatea în mediul online a început să fie o preocupare din ce în ce mai mare, mai ales de când hackerii au dezvoltat fel de fel de metode prin care păcălesc oamenii. Nu puține au fost cazurile în care sute de oameni s-au trezit că nu mai au banii în conturi.

ADVERTISEMENT

În continuare, furtul banilor din conturi reprezintă una dintre cele mai mari probleme. Hackerii știu cum să facă asta fără ca păgubiții să își dea seama. Mai nou, victimele perfecte sunt persoanele care folosesc Windows.

Potrivit specialiștilor în cibernetică și securitate în online, un nou tip de malware afectează sistemul de operare Windows. Acest malware este atât de periculos, încât poate lăsa mii de utilizatori fără niciun ban în conturi.

ADVERTISEMENT

Acest malware este o nouă vulnerabilitate a sistemului de operare Windows care se traduce printr-o securitate scăzută în ceea ce privește protecția datelor. Toți utilizatorii sunt în pericol, astfel că specialiștii din domeniul securității cibernetice trag un semnal de alarmă.

Cum funcționează acest malware și de ce sunt în pericol utilizatorii Windows

Pentru a sta departe de evenimente neplăcute, precum furtul banilor din conturi, utilizatorii trebuie să actualizeze constant sistemul de operare. De asemenea, trebuie să se asigure că folosesc în mod corespunzător tehnologia.

ADVERTISEMENT

Noul malware, denumit CVE02023-36025 este foarte periculos. Până în prezent, au fost afectați mii de utilizatori ai sistemului de operare Windows. Au fost înregistrate, momentan, peste 90.000 de accesări ale conturilor bancare din întreaga lume.

Malware-ul are un scor de pericol de 8.8, ceea ce înseamnă că se poate ”strecura” cu brio de orice sistem de protecție de tip SmartScreen. SmartScreen a fost dezvoltat special de către cei de la Windows și conceput pentru a proteja utilizatorii împotriva malware-ului și phising-ului.

ADVERTISEMENT

Momentan, s-a dovedit că noul tip de malware este mult mai puternic decât SmartScreen-ul celor de la Windows. Hackerii pot pătrunde dincolo de SmartScreen și pot lăsa mii de utilizatori fără bani printr-o metodă foarte simplă.

Hackerii creează pagini de tipul .URL care par foarte credibile. Însă, cei care le aceesează vor avea surpriza să afle că intră pe pagini rău intenționate. Odată ajunși aici, datele lor bancare sunt deja compromise.

ADVERTISEMENT
Tags: