Life

Cum îți poți face telefonul Android să se miște mai rapid. Secretele pe care le ascund producătorii

Dacă ai telefon Android, atunci probabil ai observat că după câteva luni, acesta poate funcționa destul de lent. Care este motivul și cum putem rezolva acest lucru?
11.03.2023 | 13:34
Cum iti poti face telefonul Android sa se miste mai rapid Secretele pe care le ascund producatorii
Cum îți poți face telefonul Android să se miște mai rapid. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Mulți preferă telefoanele Android, în timp ce alți utilizatori nu pot renunța la iPhone. Fiecare telefon vine cu avantajele sale și de asemenea și cu o serie de dezavantaje pe care cel mai probabil le-am observat deja, unul dintre ele fiind chiar rapiditatea telefonului.

5 trucuri prin care îți poți face telefonul Android să se miște mai rapid

Cei care au telefoane Android își dau seama probabil că după câteva luni de când le-au achiziționat, acestea ajung să funcționeze mult mai lent. Cu alte cuvinte, durează mai mult până descărcăm o aplicație, iar dacă ne și jucăm, vom observa că jocul va rula mult mai greu.

ADVERTISEMENT

Există însă 5 trucuri care te pot ajuta să îți faci telefonul Android să fie mai rapid. Producătorii nu o să le facă publice niciodată, însă ele ar putea schimba toate modul în care telefonul nostru funcționează, așa că merită să le știm și să le și punem în practică.

Primul truc care îți face telefonul Android să se miște mai rapid este cel legat de update-uri. Ai grijă să dezactivezi update-urile automate, pentru că ele consumă resurse, dar și date. Aceta ar putea fi și motivul pentru care telefonul tău se descarcă mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine ar fi să faci update-uri manual, atunci când ai nevoie și nicidecum să îl lași să le facă singur în orice moment din zi. Un alt truc care te ajută să ai un telefon Android mai rapid este dezactivarea sincronizării automate. Fie că vorbim despre rețelele de socializare, mail, sau alte aplicații, această sincronizare consumă resurse și date.

Ce opțiuni trebuie să dezactivezi

Poți dezactiva opțiunea din meniu, de la setări și vei observa că telefonul său se mișcă cu mult mai repede. De asemenea, telefonul tău Android poate funcționa mai rapid dacă dezinstalezi anumite aplicații. S-ar putea să nu ai nevoie chiar de toate, astfel că ar fi bine să îți faci puțină curățenie.

ADVERTISEMENT

Și eliminarea fișierelor cache nefolosite te ajută să ai un telefon mult mai rapid. Aceste fișiere, în cazul în care nu știai până acum, sunt stocate în memoria telefonului. Prin ștergerea lor, deci, vei elibera spațiu, îmbunătățind astfel performanța telefonului tău.

Și widget-urile de pe telefonul Android consumă resurse, așa că mai bine renunți la ele. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care telefonul tău se mișcă mult mai lent decât o făcea în primele luni de la achiziție. Iar un ultim truc, pe care te poți baza și care te ajută să crești viteza telefonului tău este resetarea.

ADVERTISEMENT

Dacă optezi pentru revenirea la setările din fabrică ale telefonului tău Android, într-adevăr, ți se șterg toate datele, iar mai apoi sistemul de operare și aplicațiile vor fi reinstalate. Odată cu acest lucru, dispozitivul tău va fi ca nou și de altfel și mult mai rapid.

ADVERTISEMENT