Life

Cum îți răcești casa fără aer condiționat. Metoda genială la care nu te-ai fi gândit niciodată

Cum să faci față caniculei dacă nu ai aer condiționat. Metodele ingenioase care te ajută să răcești casa la care nu te-ai gândit.
20.07.2023 | 17:48
Cum iti racesti casa fara aer conditionat Metoda geniala la care nu teai fi gandit niciodata
Cum să faci răcoare în casă fără aer condiționat. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Vara, mai ales când temperaturile din termometru cresc îngrijorător, este foarte greu să reziști în casă fără aer condiționat. Cei care nu dispun, însă, de un aparat sau vor să facă economie, au la dispoziție mai multe metode ingenioase.

Cum să faci răcoare în casă fără aparat de aer condiționat

În această perioadă, România se topește din cauza căldurii infernale, iar autoritățile emit coduri de caniculă. În timp ce unii vor să facă economie și nu pornesc mereu aparatul de aer condiționat, mulți nu dispun de această aparatură, iar ei sunt cei care au cel mai mult de suferit.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există soluții prin care poți să răcești casa la care puțini s-ar fi gândit până acum. Recomandările inedite despre cum ne putem proteja de temperaturile greu de suportat  le-a făcut chiar medicul Tudor Ciuhodaru.

Astfel, câteva cuburi de gheață și un ventilator obișnuit sunt de ajuns. „Dacă nu aveți aer condiționat, câteva cuburi de gheață puse într-un vas cu apă și un ventilator în față, poate să fie o soluție rezonabilă”, a dezvăluit medicul Tudor Ciuhodaru, conform antena3.ro. 

ADVERTISEMENT

Totodată, este important ca locuința să fie aerisită încă de la primele ore ale dimineții sau seara, atunci când temperaturile scad. „Puneți bucăți de material textil, eventual deschise la culoare, eventual ude, în geam.

În așa fel încât razele soarelui să nu supraîncălzească apartamentul. Încercați să nu utilizați aparatura electrocasnică și nu gătiți la orele amiezii”, este o altă metodă de a răci casa fără aer condiționat propusă de medic.

ADVERTISEMENT

Alte soluții utile pe timp de caniculă

În plus, pe vreme de caniculă este recomandată evitarea lenjeriilor de pat din materiale sintetice și optarea pentru unele din bumbac. De altfel, ajută dacă acestea sunt puse puțin în frigider sau congelator înainte de a fi întinse pe pat.

Ca să te răcorești fără aer condiționat poți apela și la comprese cu apă rece sau cuburi de gheață pe care să le aplici la încheietură, coate, în spatele genunchilor sau la mâini, dar și la degetele de la picioare.

ADVERTISEMENT

Scoate din priză toate aparatele electrocasnice pe care nu le folosești deoarece, indiferent dacă sunt oprite, acestea degajă căldură. Totodată, este și o metodă prin  care poți consuma mai puțină energie electrică.

ADVERTISEMENT
Tags: