Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum l-a ratat Giovanni Becali pe Cristiano Ronaldo. „Eram acum Jorge Mendez”

Cariera lui Cristiano Ronaldo putea fi influențată de un român. Giovanni Becali a fost aproape să îl semneze pe acesta când era doar un puști.
19.08.2023 | 10:07
Cum la ratat Giovanni Becali pe Cristiano Ronaldo Eram acum Jorge Mendez
Cum l-a ratat Giovanni Becali pe Cristiano Ronaldo. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Giovanni Becali putea da o adevărată lovitură. După ce Ladislau Boloni l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo, românul ar fi putut să îl impresarieze pe portughezul ce a ajuns unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului.

Cum l-a ratat Giovanni Becali pe Cristiano Ronaldo

Poate cel mai important impresar din istoria fotbalului românesc, Giovanni Becali a fost la un pas să semneze unul dintre cei mai importanți jucători din istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a fost aproape să ajungă la un acord cu Cristiano Ronaldo, atunci când acesta avea doar 16 ani. Nu a fost convins însă de o prima reprezentație.

Cristiano Ronaldo era bun prieten cu Ricardo Quaresma și amândoi trebuiau semnați la pachet. Giovanni ar fi trebuit să achite câte 100.000 de euro pentru fiecare dintre ei.

ADVERTISEMENT

A fost să vadă un meci, însă nu a fost convins de prestațiile celor doi, astfel că a decis să vină iarăși să îi vadă. Nu a apucat însă, pentru că cei doi au ajuns la un alt impresar.

Boloni, antrenor la Sporting Lisabona în acea perioadă, l-a anunțat pe Giovanni Becali că Ricardo Quaresma a venit la antrenamente cu un BWM, semn că acesta are un nou impresar. Așa a reușit Giovanni Becali să rateze semănarea unui jucător ce ar fi putut să îl facă cel mai cunoscut impresar din lume.

ADVERTISEMENT

În loc să mă duc după Mourinho și în loc că îi dau 100.000 lui Ronaldo și 100.000 lui Quaresma, stăteam cu tine la pește. Eram șeic în Qatar azi. Întreabă-l pe Marius Niculae, m-am întâlnit cu ei. Nu că am avut șansa, trebuia să le dau 100.000, lui Quaresma să își ia un Porsche. Ronaldo avea 16 ani.

Quaresma a jucat o partidă, l-a schimbat Boloni, nu a avut mingea, iar pe Ronaldo l-a băgat două minute mai târziu. Am zis că mai vin să îi mai văd. Până să ăi văd, mi-a zis Boloni că a venit Quaresma cu un Porsche la antrenament.

ADVERTISEMENT

Ce Mendez, eram eu acum, mai ales că îl aveam și pe Mourinho, care era la început de carieră. I-am ratat pentru 200.000 de euro. Quaresma îl ținea pe Ronaldo sub aripă, avea doi ani mai mult. Asta e, sunt și eu un prințișor mic”, a spus Giovanni Becali, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și un reluare pe Facebook și Youtube de la ora 17:00.

Cum l-a pierdut Giovanni Becali pe Cristiano Ronaldo

ADVERTISEMENT