Fotbal intern

Cum l-a trădat Negoiță pe dinamovistul Lupescu. Culisele scandalului de la Dinamo

20.04.2018 | 18:11
Cum la tradat Negoita pe dinamovistul Lupescu Culisele scandalului de la Dinamo
ADVERTISEMENT

Victoria zdrobitoare a lui Răzvan Burleanu în alegerile pentru președinția FRF a ridicat numeroase semne de întrebare având în veder că principalul contracandidat, Ionuț Lupescu, era creditat cu șanse mari, în fruntea electoratului său situându-se, după „predicții”, grosul cluburilor din Liga 1 Betano. În realitate n-a fost deloc așa, „marea trădare” venind de unde se aștepta mai puțin.

S-a știut din start că pentru Răzvan Burleanu au votat CFR Cluj și FC Botoșani, voturi recunoscute și asumate public, vezi detalii aici. Există indicațiii că tot pentru Burleanu ar fi pus umărul, a se citi „ștampila”, și alte formații din primul eșalon: CS U Craiova, căreia i s-ar fi promis organizarea finalei Cupei în Bănie, CSM Poli Iași, Sepsi Sfântu Gheorghe, Gaz Metan Mediaș și, marea surpriză, adică marea trădare, a venit din „Groapă”, de la Dinamo, cubul mamă și tată al lui Ionuț Lupescu. Vezi aici cum au fost repartizate voturile.

ADVERTISEMENT

Cum l-a trădat Negoiță pe Lupescu. Culisele scandalului de la Dinamo

Să ne aducem aminte că Ionuț Negoiță și-a exprimat inițial „adeziunea” pentru Răzvan Burleanu, dar a schimbat macazul în momentul în care și-a anunțat candidatura Ionuț Lupescu. „Este adevărat că inițial, adică înainte ca Ionuț Lupescu să-și anunțe candidatura pentru această funcție, clubul Dinamo a semnat o hârtie de susținere a candidaturii actualului șef al FRF, Răzvan Burleanu, dar în noul context, îmi exprim susținerea deplină pentru candidatura lui Ionuț Lupescu”, spunea Ionuț Negoiță la începutul lunii martie.

„Câinii” și-au manifestat public opțiunea, dar…

Apoi Ionel Dănciulescu a repetat cu mai multe ocazii televizate că votul lui Dinamo va merge spre Ionuț Lupescu. „De ce Ionuț Lupescu? Eu cred că este cea mai bună variantă pentru a schimba ceva în fotbalul românesc, un om cu o calitate profesională ireproșabilă. Pe lângă faptul că a fost un mare fotbalist, experiența pe care a acumulat-o la FRF și la UEFA îl îndreptățește să ne conducă spre un vitor mai bun în fotbalul românesc”, declara directorul general al lui Dinamo la sfârșitul lui martie.

ADVERTISEMENT

…reprezentantul care a votat a lăsat loc de îndoieli

Primul semn de întrebare în ceea ce privește „loialitatea” lui Dinamo față de Lupescu a apărut odată cu reprezentantul trimis la FRF în ziua alegerilor, „omul cu ștampila” ca să-i spunem așa. Nu era, așa cum se aștepta toată lumea, Ionel Dănciulescu, cel care a reprezentat Dinamo peste tot în ultima perioadă, de la Comisiile FRF la… posturile de televiziune, directorul general, al doilea om de la Dinamo după patronul Ionuț Negoiță. În locul lui la FRF a venit secretarul general al echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare, Bogdan Bălănescu. Care, deși, repetăm, poziția clubului era cunoscută și asumată public pro-Lupescu, nu a afirmat niciun moment deschis cu cine votează, până la urmă, Dinamo, răspunzând evaziv la întrebările puse de reporterii FANATIK.RO despre candidatul pe care va pune ștampila (vezi amănunte aici!).

Scandal în „Groapă”. Dănciulescu, înlocuit cu Bălănescu

FANATIK.RO a aflat ulterior că la sediul clubului Dinamo a avut loc a ceartă cu strigături când Ionel Dănciulescu a aflat de la Ionuț Negoiță că votul „câinilor” va merge la Răzvan Burleanu, a refuzat să se supună „ordinelor”, a spus că el nu votează cu Burleanu și atunci Negoiță l-a trimis la FRF pe Bălănescu să-l voteze pe Burleanu!

ADVERTISEMENT

De ochii lumii, a se citi „ai suporterilor”, directorul general dinamovist a ținut-o pe a lui, adică pro Lupescu, chiar și după deznodământul alegerilor, declarând atunci când a fost întrebat despre alesul lui Dinamo în studioul unei televizuni de sport că „Noi am vorbit toți, ne-am pus de comun acord și am hotărât să îl susținem pe Ionuț Lupescu. Mai departe… Nu cred să fi fost alt vot”. „Nu cred să fi fost alt vot” este prea puțin de la un director general care ar trebui să știe tot ce mișcă, și cum mișcă!, în clubul său.

Nu mai erau alte locații pentru banchetul oficial FRF decât exact la hotelul lui Negoiță…

Mai sunt și alte „semne” că Dinamo a schimbat tabăra în ultimul moment și l-a lăst cu ochii-n soare pe „fiul multiubit” Ionuț Lupescu în favoarea „omului momentului” Răzvan Burleanu. Nu mai departe de 17 aprilie, cu o zi înainte de alegeri, președintele FRF a organizat o mare chermeză, denumită pompos „dineu oficial”, pentru votanții din teritoriu veniți la București, la un mare hotel, unde a reținut numai vreo 200 de camere să fie odihniți oamenii a doua zi.

ADVERTISEMENT

Numele hotelului care a primit banii Federației pentru ditamai „deranjul” este „Rin”. Proprietarul se numește Ionuț Negoiță. O simplă coincidență sau o manevră incredibil de inabilă? Poate, cine știe, toate celelalte din sătucul București erau ocupate, poți să știi?!

Bratu exultă după victoria lui Burleanu

Trecem peste faptul că unul dintre oamenii credincioși ai lui Negoiță, nonconformistul Dănuț Lupu, care, îl știe toată lumea, spune verde-n față mereu ce crede, indiferent de consecințe sau… strategii, l-a susținut tot timpul pe Răzvan Burleanu, fiind pe față anti Lupescu. Iar antrenorul lui Dinamo, Florin Bratu s-a arătat încântat de faptul că Răzvan Burleanu a câștigat alegerile, oferind o reacție fără comentarii în conferința de presă dianintea meciului cu ACS  Poli Timișoara:

„Felicitări pentru noul mandat domnului Burleanu. Cât am fost acolo un an m-am simțit bine, am avut tot ceea ce-mi trebuia la dispoziție pentru a crea și a forma jucători. Răzvan Burleanu are un staff ambițios pentru a face performanță și nu pot să-i transmit decât succes pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele. La prima vedere, poate părea o diferență mare în privința rezultatelor alegerilor, ceea ce certifică faptul că oamenii din teritoriu au apreciat munca depusă în patru ani. Îmi pare rău pentru Ionuț, dar a câștigat Burleanu și trebuie să-l felicităm cu toții”.

„Noi am vorbit toți, ne-am pus de comun acord și am hotărât să îl susținem pe Ionuț Lupescu. Mai departe… Nu cred să fi fost alt vot” – Ionel Dănciulescu

7 cluburi din Liga 1 Betano, adică 50 %, au votat cu Răzvan Burleanu: CFR Cluj, FC Botoșani, CS U Craiova, CSM Poli Iași, Sepsi Sfântu Gheorghe, Gaz Metan Mediaș și Dinamo

ADVERTISEMENT