Sport

Peste 4.000 de suporteri ai Rapidului în Ghencea. Giuleștenii domină atmosfera

Meciul dintre CSA Steaua și Rapid București a început cel puțin din punctul de vedere al galeriilor, mai ales că rapidiștii au bifat deja o ”reușită” contra rivalilor.
01.11.2023 | 20:40
Peste 4000 de suporteri ai Rapidului in Ghencea Giulestenii domina atmosfera
Peste 4.000 de suporteri ai Rapidului în Ghencea. Giuleștenii domină atmosfera
ADVERTISEMENT
01-11-2023
18:42

Peste 4.000 de suporteri ai Rapidului în Ghencea

Atmosfera se încinge pe arena Ghencea după sosirea fanilor giuleșteni. Momentan în peluza rapidistă sunt aproximativ 4.500 de fani, în timp ce în Peluza Sud stelistă sunt 4000 de fani. Suporterii giuleșteni cântă neîncetat, chiar dacă nu a început partida, în timp ce fanii steliști par să aștepte începutul partidei.

Rămâne de văzut cum se vor prezenta cele două galerii după startul partidei și cum vor arăta scenografiile pregătite de ultrași, mai ales că este foarte probabil ca atmosfera să fie incendiară la propriu, cu torțe și petarde.

Peluza Nord Rapid
Peluza Nord Rapid
Peluze Sud Steaua
Peluze Sud Steaua

01-11-2023
16:28

3000 de suporteri ai Rapidului au plecat spre Ghencea

Aproximativ 3.000 de suporteri ai Rapidului s-au strâns în Parcul Liniei, de unde au plecat în corteo spre arena din Ghencea, acolo unde se va disputa partida dintre CSA Steaua și Rapid București.

Ultrașii nu s-au ferit să înjure Steaua și suporterii Stelei, așadar clasicele cântece ale galeriei din Giulești, când vine un derby cu Steaua sau FCSB.

Partida dintre CSA Steaua și Rapid București se va disputa miercuri, 1 noiembrie, de la ora 21:00, iar la partidă sunt așteptați aproximativ 20.000 de suporteri. De altfel, reprezentanții suporterilor steliști au anunțat pe pagina oficială de Facebook AS47 că până aseară erau vândute peste 10.000 de bilete la meci.

Cum le-au stricat rapidiștii ”surpriza” fanilor CSA Steaua

”S-au vândut deja 11.000 de bilete pentru meciul Steaua vs. Rapid din Cupa României care va avea loc miercuri la ora 21:00. Mai multe sectoare din peluza se apropie de epuizare, așa că haideți să le umplem pe toate! Din cauza problemelor întâmpinate anterior, vă recomandăm să nu lăsați cumpărarea biletelor pe ultima sută de metri.

ADVERTISEMENT

Mâine, acestea vor fi disponibile doar online, iar în trecut am avut dificultăți cu serviciul Entertix. Nu doriți să rămâneți fără bilet, așa că vă sfătuim să vă asigurați locurile cât mai curând posibil”, au anunțat cei de la AS47 pe Facebook. Interesant, liderul Peluzei Nord FCSB, Gheorghe Mustață, anunța că cel puțin 5.000 dintre aceste bilete au fost cumpărate de fanii rapidiști.

”Din ce știu eu rapidiștii au luat peste 5.000, sunt mulți, să fim serioși, dai Cezarului ce-i al Cezarului”, a transmis Mustață, într-o intervenție în direct la Fanatik SuperLiga. Paradoxal, deși mulți rapidiști așteaptă acest meci cu sufletul la gură, nu toată lumea simte la fel.

ADVERTISEMENT

Drept exemplu declarația directorului de imagine al Rapidului, Lucian Ionescu, cel care crede că giuleștenii nu ar trebui să își bată capul prea mult atunci când joacă cu CSA Steaua sau cu FCSB, cele două echipe care își asumă identitatea Stelei București. ”Jucăm cu CSA Steaua. Eu am avut cu colegii o polemică aseară, destul de aprinsă, el vede acest meci ca pe un derby, eu nu îl văd. Atât ca oficial al clubului, dar și suporter.

Nu îl văd derby, îl văd ca pe un meci cu o echipă de liga a 2-a, fără să jignesc. De ce spun asta? De-a lungul vieții mele de rapidist, Steaua niciodată nu a considerat meciurile cu Rapid derby. Pentru ei unicul derby era cu Dinamo. Ne-au bătut de atâtea ori, ne-au ținut cu talpa pe grumaz, uneori logic pe valoarea jucătorilor pe care-i aduceau, alteori prin sistem.

ADVERTISEMENT

Eu personal nu consider meciul de mâine derby. Nici cu Dinamo nu consider derby, nici cu FCSB. Derby e cu Petrolul, aș mai spune că e cu UTA că de foarte multe ori ne-am bătut cu ei”, a explicat Ionescu. Nu de aceeași părere vor fi simboluri rapidiste precum Cristi Săpunaru sau Daniel Niculae, însă e cert că meciul din această seară va avea o încărcătură aparte.

Rapidiștii le-au stricat ”surpriza” fanilor steliști

Lucru confirmat chiar de către galeria Rapidului, care și-a luat în serios rolul de rivală a steliștilor de la CSA și le-a stricat acestora ”surpriza” pregătită înainte de partidă. De fapt, rapidiștii s-au infiltrat pe Ghencea și au aflat care va fi scenografia celor de la Peluza SUD.

ADVERTISEMENT

Se pare că suporterii steliști intenționează să prezinte o pânză 3D care o înfrățișează pe Themis, zeița dreptății divine, cu mesajul ”Justiția e oarbă!”. ”Opriți meciul, deja s-a terminat. Iar am umilit Armata”, a comentat un fan rapidist pe Facebook, vizibil încântat de ”reușita” galeriei din Giulești.

Cel mai probabil mesajul steliștilor are legătură cu duelul din instanță dintre CSA Steaua și FCSB. Între timp, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București își ia în serios rolul și va trimite 1.500 de jandarmi în Ghencea, pentru a se asigura că partida va fi lipsită de incidente.

Ca de obicei, suporterii celor două echipe vor fi obligați să respecte mai multe reguli, pentru siguranța tuturor, iar printre acestea reamintim permiterea accesului în stadion începând cu ora 18:00. Rapidiștii vor pleca în corteo din Parcul Liniei, începând cu ora 17:00, în timp ce tuturo suporterilor le este reamintit să respecte legea și regulile impuse la orice partidă de fotbal din România.

ADVERTISEMENT