Life

Cum o chema, de fapt, pe Carmen Iohannis înainte de căsătorie. Numele nu este deloc unul obișnuit

Ce nume de familie avea, în realitate, Carmen Iohannis, înainte de nunta cu președintele României. Este ieșit din comun.
21.03.2024 | 22:40
Cum o chema de fapt pe Carmen Iohannis inainte de casatorie Numele nu este deloc unul obisnuit
Ce nume de familie avea, în realitate, Carmen Iohannis, înainte de nunta cu președintele României. Este ieșit din comun. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum o chema, de fapt, pe Carmen Iohannis înainte de căsătorie. Numele nu este deloc unul obișnuit. Prima Doamnă în stat s-a născut în municipiul Reghin din județul Mureș, în urmă cu mai bine de 63 de ani.

Ce nume de familie avea, în realitate, Carmen Iohannis, înainte de nunta cu președintele României. Este ieșit din comun

Ce nume de familie avea, în realitate, Carmen Iohannis, înainte de nunta cu președintele României. Este ieșit din comun. Soția președintelui țării, Klaus Iohannis, este descendenta unei familii române greco-catolice din localitatea Sântu.

ADVERTISEMENT

Acesta este un sat din apropierea orașului Reghin, din județul Mureș. A venit pe lume la data de 2 noiembrie 1960, în copilărie practicând baletul. De asemenea, a luat lecții de pian. Părinții săi se numesc Ioan și Georgeta.

Prenumele mamei sale avea să fie trecut și în certificatul de naștere al cunoscutul cadru didactic din Sibiu. Asta înseamnă că prima doamnă în stat, în vârstă de 63 de ani, are două prenume, și anume: Carmen și Georgeta.

ADVERTISEMENT

Cât despre numele de familie, profesoara de limba engleză se numea înainte de căsătoria cu șeful statului Lăzurcă. Carmen Iohannis l-a cunoscut pe Klaus Iohannis când avea numai 22 de ani. Nunta a avut loc în anul 1989.

Ce s-a întâmplat cu casa părintească a lui Carmen Iohannis

Carmen Iohannis locuiește de ani buni în Sibiu, unde și-a construit o carieră impresionantă în învățământ. Este unul dintre cei mai iubiți profesori de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, unde a și studiat liceul în urmă cu ani buni.

ADVERTISEMENT

Soția lui Klaus Iohannis este diriginte la o clasă de Științe ale Naturii – bilingv Engleză. A lăsat în urmă tot ce ține de casa părintească care este ocupată în prezent de rudele sale. Înainte de a se muta, părinții profesoarei de limba engleză au lăsat moștenire casa unei rude prin alianță, Doina Lăzurcă.

Mai exact, este vorba de locuința de la numărul 97. Mătușa profesoarei a povestit la un moment dat că tatăl acesteia a fost „blănar, om tare așezat și bogat, muncea de dimineață până seara. A avut un necaz mare de la meserie”.

ADVERTISEMENT

„S-a îmbolnăvit rău de la testarea pieilor și au fost nevoiți să-i scoată un plămân, dar a trăit până la 96 de ani. A fost un om extraordinar, ni se spunea și nouă că a jucat fotbal în tinerețe, era fruntea satului pe teren”, a povestit Doina Lăzurcă pentru ego.ro.

ADVERTISEMENT