Life

Cum păstrezi temperatura ideală în casă și reduci factura la energie. Trucul genial pe care puține persoane îl știu. Nu trebuie să umbli deloc la centrala termică

Suntem deja în sezonul rece, iar mulți români își fac griji pentru consumul de căldură din locuință. Cu toate acestea, există un truc genial pentru a reduce factura la curent.
14.12.2023 | 09:31
Cum pastrezi temperatura ideala in casa si reduci factura la energie Trucul genial pe care putine persoane il stiu Nu trebuie sa umbli deloc la centrala termica
Așa reduci considerabil factura la energie electrică/ sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Temperaturile de afară au scăzut, așa că multe persoane nu știu care este temperatura ideală pe care trebuie să o ai în casă pentru a plăti mai puţin la factura de energie electrică. Nu trebuie să umbli deloc la centrala termică! Iată ce trebuie să faci.

Cum păstrezi temperatura ideală în casă

Este sezonul în care românii se gândesc cum să economisească tot mai mult la factura de curent, dar să aibă și o temperatură ideală în case. Mulți se gândesc să regleze o temperatură mai mică la centrala termică, însă specialiștii vin cu un truc mult mai eficient.

ADVERTISEMENT

De regulă, termostatele sunt pornite la 22 de grade sau mai mult, făcând ca în locuințe să fie mai cald. Din păcate, această temperatură mai adaugă și câteva sute de lei la facturile de energie.

Așa reduci factura la energie electrică

O temperatură ideală pentru case ar fi de 20 de grade în timpul iernii, fără a umbla la centrala termică. Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății spune că temperatura optimă pentru oamenii din case este de 18-19 grade Celsius, în scădere față de nivelul precedent stabilit, de 21 de grade.

ADVERTISEMENT

Cum păstrezi temperatura ideală în casă și reduci factura la energie. Tot ce trebuie să faceți este să reglați termopanele. Dacă aveți geamuri termopan la casă, trebuie să știți anumite lucruri importante legate de acestea. Așadar, termopanele trebuie reglate la o anumită perioadă de timp. Dacă nu știați, ele trebuie trecute în regim de iarnă sau vară, în funcție de sezon.

Cum reglați termopanele iarna

În timp, ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada și mai mult. De obicei, ferestrele nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și se simte curent în jurul lor, ceea ce face ca temperatura din casă să se piardă.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să apelați la un specialist pentru acest lucru! Le puteți regla singuri. În primul rând, căutați bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcați să-l strângeți. În acest mod, veți regla presiunea. Executați acest proces la toate geamurile din casă.

De asemenea, puteți regla din orificiu geamul termopan pentru vara și pentru iarnă. Totodată, verifică și garnitura ferestrelor, pentru că ele pot aduce multe probleme. Frigul, curenții de aer și chiar apa ploilor pătrund în locuință. Așadar, doar schimbarea garniturii rezolvă problema. Le puteți schimba de fiecare dată când vedeți că s-au deteriorat.

ADVERTISEMENT

Balamalele au și ele nevoie de întreținere

În timp, balamalele se pot deteriora și ele, așa că le puteți unge cu uleiuri speciale care se regăsesc în comerț. În plus, tot de la balamale puteți regla ferestrele pe verticală și orizontală. Acest proces este valabil și pentru ferestrele oscilobatante. Astfel, poți avea temperatura ideală în casă într-un mod simplu.

ADVERTISEMENT
Tags: