ADVERTISEMENT
News

Cum pot avea românii un nou miniconcediu de patru zile! Se va face punte pe 31 mai pentru 1 iunie?

FANATIK îți spune cum pot avea românii un nou miniconcediu cu durata de patru zile!
Autor: Alexandru Năstase | 22.05.2021 | 16:40
Cum pot avea românii un nou miniconcediu de patru zile! Se va face punte pe 31 mai pentru 1 iunie?
Românii ar putea lega alte 4 zile libere. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Mai exact, toți cei care doresc liber luni, 31 mai, înainte de 1 iunie, Ziua Copilului, au la dispoziție o variantă. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că nu au fost chiar cuvintele pe care bugetarii doreau să le audă. Aceștia trebuie să își ia o zi de concediu.

Cum pot avea românii un miniconcediu de patru zile!

Concret, dacă până acum românii erau obișnuiți cu o „punte” pe care autoritățile o ofereau cu mână largă, de data aceasta Executivul condus de Florin Cîțu i-a trimis pe toți la muncă sau la zilele de concediu.

Astfel, cine vrea să lege 4 zile libere trebuie să umble la numărul de zile de concediu pe care le are. Practic să-și ia liber pe 31 mai.

ADVERTISEMENT

Pentru că, din punctul de vedere al ministerului Muncii, bugetarii nu vor primi liber în această zi. Chiar Raluca Turcan a fost cea care a făcut anunțul.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, îşi pot lua o zi de concediu.

Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului, probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere.

ADVERTISEMENT

Să acceseze serviciile turistice. Varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Aceasta este punctul meu de vedere”, a transmis Raluca Turcan.

Chestionată și despre majorarea alocaţiilor pentru copii, ministrul Muncii a explicat că această decizie trebuie tranşată mai întâi în Parlament.

ADVERTISEMENT

„A doua majorare a alocaţiilor poate fi tranşată în Parlament. Eu sper că în Parlament coaliţia de guvernare va funcţiona şi nu vom avea partide din coaliţie care să voteze cot la cot cu PSD pe măsuri populiste.

Dacă acest Guvern şi-a asumat o anumită politică bugetară cu indicatori foarte clari, eu cred că este datoria Parlamentului să susţină politica Guvernului”, a precizat Turcan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE