News

Raluca Turcan, noi informații despre recalcularea pensiilor. Câte dosare au fost evaluate până acum

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vine cu date noi despre recalcularea pensiilor și anunță câte dosare au fost evaluat până în prezent.
20.05.2021 | 22:27
Raluca Turcan noi informatii despre recalcularea pensiilor Cate dosare au fost evaluate pana acum
ADVERTISEMENT

Recalcularea pensiilor din România, un amplu proces anunțat de Ministrul Muncii Raluca Turcan încă din ianuarie, continuă. Autoritățile au ajuns până pe 20 mai la un total de 264.544 de dosare evaluate.

Într-o conferință de presă susținută joi, oficialul Guvernului Cîțu a recunoscut că există diferențe foarte mari între pensii, iar scopul autorităților este ca cele foarte mici să crească mai repede.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, informații despre recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii a anunțat că procesul recalculării pensiilor continuă, până în acest moment fiind evaluate peste peste 264.000 de dosare de pensie. Raluca Turcan a precizat că toate dosarele de pensie vor fi digitalizate.

Ceea ce este extrem de important și de interes pentru milioane de pensionari din România, este faptul această recalculare ar putea fi echivalentă cu o indexare.

ADVERTISEMENT

Ministrul dă asigurări că recalcularea are rolul de ”a reduce inechitățile (…) să avem la pregătire egală, vechime egală, pensia să fie egală”.

”Până acum avem 264.544 de dosare care au fost evaluate. Pregătirea tuturor dosarelor de pensii pentru recalculare prin introducerea unor factori de contributivitate suplimentară pentru a reduce inechitățile și să ajungem în România să avem la pregătire egală, vechime egală, pensia să fie egală”, a spus Turcan, conform Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Turcan este realistă și recunoaște că în România sunt foarte mulți vârstnici cu pensii foarte mici. Totodată, aceasta este revoltată de acei parlamentari care, după ce au avut pensiile tăiate, au contestat decizia în instanță.

”Nu înseamnă că pensionarii în număr mare nu o duc greu. Pentru că avem 900 de mii de pensionari cu pensia minimă și 2,7 milioane de pensionari plătiți între pensia minimă și pensia medie, care este de 1500 de lei aproximativ.

ADVERTISEMENT

Iar dacă pensionarii care trăiesc dintr-un venit de 800 de lei speră, în continuare, la o majorare, parlamentarii ale căror pensii speciale au fost tăiate speră și ei că le vor primi înapoi. Mulți au contestat decizia în instanță. Comportamentul celor care au contestat această decizie mi se pare rușinos”, a mai spus Turcan.

Ce se întâmplă după recalcularea pensiilor

Scopul acestui proces de recalculare, spune Raluca Turcan, este de a reduce inechitățile din sistem. Potrivit ministrului Muncii, o nouă lege a pensiilor ar putea fi gata într-un an, imediat după ce toate dosarele vor fi definitivate.

Vorbind joi de subiectul creșterii pensiilor, Turcan a precizat că anul acesta nu vor fi indexări întrucât în 2020 pensiile au fost majorate cu 14%.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu...
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu milionarul român sunt uluitoare
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”