Sport

Cum pot decide bonusurile de milioane de lire lupta la titlu în Premier League! Controverse înainte de meciurile decisive ale lui Manchester City şi Liverpool

Manchester City şi Liverpool se vor lupta, de la distanaţă, pentru titlul de campioană în Premier League, dar bonusurile de milioane de lire sterline ar putea face diferenţa.
20.05.2022 | 23:55
Cum pot decide bonusurile de milioane de lire lupta la titlu in Premier League Controverse inainte de meciurile decisive ale lui Manchester City si Liverpool
Ce bonusuri au apărut în meciurile din lupta la titlu, în Premier League, din ultima etapă
ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 18:00, începe ultima etapă din Premier League, iar cap de afiş sunt meciurile Liverpool – Wolverhampton şi Manchester City – Aston Villa. Cu o diferenţă de 1 punct între cele două mari rivale, “cetăţenii” pornesc cu prima şansă la trofeu, iar presa din Anglia a început deja să speculeze pe marginea unor bonusuri pe care Wolves şi Villa le-ar primi.

Aston Villa ia 15.000.000 de lire sterline dacă Manchester City câştiga titlul

Cu Steven Gerrard pe banca lui Aston Villa, fanii lui Liverpool au sperat că vor avea un aliat strateg în lupta la titlu cu Manchester City. Cu toate acestea, trupa din Birmingham are un acord cu echipa lui Pep Guardiola care poate aduce un bonus consistent dacă “cetăţenii” vor câştiga trofeul.

ADVERTISEMENT

Transferat în vara anului trecut, de la Aston Villa, Jack Grealish mai poate aduce încă 15.000.000 de lire sterline în conturile clubului de pe “Villa Park”. În transferul de 105.750.000 de lire sterline există şi acest bonus, pe care Manchester City l-ar plăti dacă va deveni din nou campioană a Angliei.

“Steven Gerrard şi-ar dori ca Liverpool să câştige titlul duminică, dar Villa are o clauză care îi aduce 15.000.000 de lire sterline dacă City ia trofeul. În această afacere, banii au mereu prioritate”, spunea Micah Richards, fost fundaş al lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Wolverhampton ia şi ea bonus dacă Liverpool câştigă titlul

O situaţie similară găsim şi la meciul Liverpool – Wolverhampton. “Lupii” şi-ar dori ca echipa lui Jurgen Klopp să câştige titlul, însă pentru acest scenariu e necesar ca Manchester City să ia cel mult 1 punct cu Aston Villa.

În septembrie 2020, Liverpool l-a transferat pe Diogo Jota de la Wolverhampton, în schimbul a 40.000.000 de lire sterline. La fel ca în cazul lui Jack Grealish, în acordul semnat de cele două cluburi există un bonus în cazul unui succes al “cormoranilor” în lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

Dacă va câştiga titlul în faţa lui Manchester City, Liverpool ar urma să-i plătească un bonus de câteva milioane de lire sterline lui Wolverhampton. Chiar dacă suma nu a fost divulgată, “cormoranii” ar trebui să dea în jur de 5.000.000 de lire.

Scenariul SF prin care Manchester City şi Liverpool ar ajunge în barajul pentru titlu

În ultimele săptămâni s-a vorbit tot mai des despre posibilitatea unui meci de baraj pentru titlul de campioană, iar acum e nevoie de un scenariu de-a dreptul SF. Cele două echipe trebuie să fie la egalitate de puncte, să aibă acelaşi golaveraj şi număr de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Pentru acest scenariu este nevoie ca meciul Liverpool – Wolverhampton să se termine la egalitate cu scorul de 5-5, iar Manchester City să fie umilită cu 0-6 de Aston Villa.

ADVERTISEMENT
Tags: