Life

Cum poți economisi până la 25% carburant. Toți șoferii trebuie să fie atenți la aceste detalii

Cum poți economisi până la 25% carburant cu câteva trucuri simple. Toți șoferii ar trebui să știe aceste detalii. Rezultatele vor fi imediat vizibile.
19.04.2024 | 00:16
Cum poti economisi pana la 25 carburant Toti soferii trebuie sa fie atenti la aceste detalii
Cum poți economisi până la 25% carburant. Sursa foto: Freepik/pvproductions
ADVERTISEMENT

Trucurile cu care poți economisi până la 25% carburant. Toți șoferii ar trebui să țină cont de aceste detalii, iar rezultatele se vor vedea după puțin timp. La ce obiecte trebuie să renunți?

Cum poți economisi până la 25% carburant. Detaliile la care toți șoferii trebuie să fie atenți

Pentru a putea reduce consumul de combustibil, șoferii trebuie să țină cont de câteva sfaturi simple, dar foarte utile. Este nevoie să renunțe la anumite lucruri, iar rezultatele vor fi vizibile.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din industria auto au lansat un avertisment important, și anume că orice piesă adăugată în plus la un vehicul poate să reducă eficiența economică aerodinamică a acestuia. Acest lucru poate duce la o creștere a rezistenței la deplasare. În final, consumul de combustibil va fi mai mare.

De exemplu, șoferii ar trebui să renunțe la portbagajele de plafon sau la suporturile pentru biciclete, dacă acestea nu sunt utilizate în mod regulat.

ADVERTISEMENT

Plafonul sau geamurile mașinii trebuie să fie deschise doar atunci când este absolut necesar. În acest fel, eficiența combustibilului va fi îmbunătățită.

Deplasarea cu un portbagaj pe plafon poate duce la o creștere de până la 25% a consumului de combustibil. Dacă nu ai nevoie de el, atunci ar fi bine să renunți la acesta, pentru a avea consumul redus.

ADVERTISEMENT

“Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, ceea ce înseamnă că sunt concepute pentru a reduce rezistența la înaintare, dar adaosurile externe pot diminua această aeroeficiență și pot crește rezistența la înaintare.

Portbagajele și cutiile care se prind pe plafonul autoturismului sunt adăugiri comune ale mașinilor, dar pot crește consumul de combustibil, deoarece cercetările sugerează că deplasarea cu un portbagaj pe plafon presupune cu până la 25% mai mult combustibil”, au explicat specialiștii de la CarShop, conform The Mirror.

ADVERTISEMENT

Șoferii trebuie să evite să țină geamurile și plafonul deschise dacă nu este neapărat nevoie. Acestea pot avea o contribuție considerabilă la creșterea consumului de combustibil.

Ce alte lucruri mai trebuie eliminate din mașină

Totodată, șoferii trebuie să acorde atenție și la greutatea obiectelor pe care pe transportă în mașină. Consumul de combustibil va fi mai mic dacă obiectele grele din interiorul vehiculului sunt mai puține la număr.

“Dacă aveți multe obiecte grele așezate în mașină în permanență, atunci s-ar putea să consumați mai mult combustibil decât este necesar.

Cu cât mai puține obiecte grele ţineţi în mașină, cu atât mai puțin combustibil veți avea nevoie pentru a o alimenta, aşa că asigurați-vă că scoateți orice suport pentru biciclete sau portbagaj de plafon sau alte accesorii care nu sunt folosite”, au mai spus experții.

ADVERTISEMENT
Tags: