Life

Cum poți elimina mirosul neplăcut din bucătărie. Ai produsele necesare deja în gospodărie

În ce fel poți scăpa de mirosul persistent din bucătărie, după ce ai gătit. Ingredientele utile în acest sens sunt în casa ta.
20.02.2024 | 14:43
Cum poti elimina mirosul neplacut din bucatarie Ai produsele necesare deja in gospodarie
În ce fel poți scăpa de mirosul persistent din bucătărie, după ce ai gătit. Ingredientele utile în acest sens sunt în casa ta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum poți elimina mirosul neplăcut din bucătărie. Ai produsele necesare deja în gospodărie. De acum înainte nu va mai fi nevoie să lași deschise geamurile ore întregi după ce ai prăjit pește, șnițele sau cartofi.

În ce fel poți scăpa de mirosul persistent din bucătărie, după ce ai gătit. Ingredientele utile în acest sens sunt în casa ta

În ce fel poți scăpa de mirosul persistent din bucătărie, după ce ai gătit. Ingredientele utile în acest sens sunt în casa ta. Au foarte multe proprietăți și pot fi folosite atât în preparatele culinare, cât și când vine vorba de curățenie.

ADVERTISEMENT

Foarte puține gospodine știu că oțetul este un produs cu numeroase beneficii. Acesta poate fi util în eliminarea senzației neplăcute care persistă după gătit și care, din păcate, se impregnează în perdele și alte materiale.

Un mod foarte simplu și la îndemâna tuturor în care poți folosi substanța pentru acest scop este să îl fierbi. Tot ce trebuie să faci este să pui o oală pe aragaz, la foc potrivit, cu o jumătate de cană de oțet, timp de aproximativ 15 minute.

ADVERTISEMENT

Potrivit lovedeco.ro, se lasă să fiarbă până când ies aburi fierbinți. Acești aburi au rolul de a înlătura mirosul de prăjeală, indiferent că este vorba de pește, cartofi sau șnițele. De asemenea, oțetul șterge orice urmă de grăsime din bucătărie.

Soluția se face din amestecarea a patru părți de oțet și una de apă, concentrația fiind una foarte puternică. De această dată este nevoie de un burete sau de o cârpă curată. Șterge cu ea particulele depuse pe mobilier.

ADVERTISEMENT

Oțetul, ideal pentru eliminarea mirosului de prăjeală

Oțetul poate fi lăsat pe masă, într-un bol, peste noapte. Mirosurile neplăcute din bucătărie vor fi eliminate simplu și rapid, fără bătăi de cap, și dacă se folosește bicarbonat de sodiu care se pune într-un vas, pe blat.

Atât oțetul, cât și bicarbonatul sunt bune absorbante de mirosuri. Specialiștii spun că până dimineață aceste două ingrediente vor neutraliza aromele neplăcute. O metodă de mascare a mirosurilor de prăjeală este cafeaua. Scoate ibricul și fă una!

ADVERTISEMENT

Un alt truc care duce la eliminarea mirosului de prăjeală este să pui pe o coală de hârtie de copt, în tavă, pune puțin unt, amestecat cu zahăr și scorțișoară. Tava se lasă la cuptorul încins la 200 grade Celsius pentru maximum o oră.

ADVERTISEMENT
Tags: