Life

Cum poți să cureți simplu și eficient geamurile. Soluția este la îndemâna ta

Cum le faci față geamurilor. Trucul ideal care te va ajuta să îndepărtezi toată murdăria și petele. Nu mai trebuie să-ți faci griji.
13.01.2023 | 16:42
Cum poti sa cureti simplu si eficient geamurile Solutia este la indemana ta
Cum le faci față geamurilor. Trucul ideal care te va ajuta să îndepărtezi toată murdăria. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum poți să cureți simplu și eficient geamurile. Soluția este la îndemâna ta datorită unui ingredient care nu lipsește din nicio bucătărie și care se folosește la numeroase preparate culinare. FANATIK îți spune despre ce este vorba!

Cum le faci față geamurilor. Trucul ideal care te va ajuta să îndepărtezi toată murdăria

Geamurile se murdăresc foarte repede din cauza prafului care se depune constant, dar și a ploilor care lasă dâre și urme. Dacă și tu ai această problemă, atunci este cazul să încerci o soluție simplă, rapidă și utilă.

ADVERTISEMENT

În apa cu care speli aceste suprafețe adaugă un pahar de oțet care are rolul de a elimina bacteriile și mucegaiurile. Raportul trebuie să fie de 3:1. Din fericire, mirosul înțepător nu va persista o perioadă foarte lungă.

Înmoaie o cârpă curată în această combinație și spală ferestrele atât la interior, cât și la exterior. Nu uita să ștergi rama și pervazul. Se poate folosi și un burete curat, care nu a fost utilizat niciodată.

ADVERTISEMENT

Efectul de strălucire se va observa încă de la prima utilizare și nu va fi nevoie să repeți procesul atât de des ca în cazul soluțiilor cumpărate din comerț. Praful și petele vor fi ținute la distanță o perioadă îndelungată.

De obicei, ferestrele murdare, care nu au fost curățate de o perioadă mai lungă, au nevoie de două runde de pulverizare și uscare.

ADVERTISEMENT

Cum se curăță corect ferestrele înalte

Ferestrele înalte se pot curăța cu foarte mare ușurință dacă se folosește o racletă cu lame de cauciuc. E foarte important să o înclinați spre partea de jos a geamului și să lucrați de sus în jos. Racleta se șterge cu un prosop curat după fiecare rundă de spălare.

Între cele două curățări se poate utiliza un prosop curat, fără scame. De asemenea, se pot folosi pagini de ziar pentru a usca ferestrele.

ADVERTISEMENT

În cazul în care murdăria este persistentă și există excremente de păsări e bine să lăsați combinația dintre apă și oțet să acționeze preț de câteva minute, abia apoi puteți trece la uscarea propriu-zisă. Un burete moale e ideal.

ADVERTISEMENT
Tags: