Life

Cum poți să rămâi fără pagina de Facebook. Au pățit-o deja artiști mari din România. Greșeala banală pe care n-ai voie să o faci

Eroarea uriașă care te face să îți pierzi definitiv contul de Facebook. Multe vedete autohtone au căzut în această capcană.
14.12.2023 | 17:25
Cum poti sa ramai fara pagina de Facebook Au patito deja artisti mari din Romania Greseala banala pe care nai voie sa o faci
Eroarea uriașă care te face să îți pierzi definitiv contul de Facebook. Multe vedete autohtone au căzut în această capcană. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum poți să rămâi fără pagina de facebook. Au pățit-o deja artiști mari din România. Greșeala banală pe care n-ai voie să o faci. Fii atent la semnele pe care le primești de la persoanele care te urmăresc pe social media!

Eroarea uriașă care te face să îți pierzi definitiv contul de Facebook. Multe vedete autohtone au căzut în această capcană

Eroarea uriașă care te face să îți pierzi definitiv contul de Facebook. Multe vedete autohtone au căzut în această capcană și nu au mai reușit să își acceseze paginile care, majoritatea, aveau adunate mii de aprecieri.

ADVERTISEMENT

Din păcate, există foarte multe persoane rău intenționate care găsesc mereu modalități eficiente de a fura conturile influencerilor, mai ales dacă este vorba de personalități care câștigă bani frumoși din postările online.

Hackerii pot prelua controlul Meta Business extrem de ușor și întind mai multe capcane pentru a vedea cine cade în plasă. O vedetă care a fost în această situație neplăcută a povestit cum a rămas fără contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Hobby Bobbins, un creator de conținut care a câștigat notorietate în domeniul hainelor vintage, a explicat ce i s-a întâmplat după ce a primit o cerere de interviu de la cineva care s-a prezentat drept Rex Hall.

Acesta i-a spus că este managerul unui show intitulat Podcast and Chill with MacG, cu sediul în Africa de Sud. Conform informațiile furnizate de pagina de Twitter, scopul acestei emisiuni este documentarea „excelenței negre”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, hackerul i-a cerut să intre pe un apel Zoom pentru a pregăti pre-interviul, inclusiv configurarea unui Facebook Live pentru a aduce venituri. După mai multe mesaje despre setările backend, escrocii își îndreaptă atenția spre o setare numită „datasets”.

Această pagină este una obscură care le oferă „hoților” acces la contul de administrator, în timp ce victimele cred că este o parte normală a configurării pentru Facebook Live pentru că include opțiuni de gestionare a evenimentelor.

ADVERTISEMENT

Cum a rămas un influencer fără Facebook

„La început, totul părea normal, singurul lucru ciudat era că nu avea camera pornită. Dar nici asta nu este prea neobișnuit, mulți oameni nu vor să apară în fața camerei.

Tot ce a trebuit să facă a fost să trimită link-ul și să accept invitația și apoi și-a adăugat automat propriul cont de Facebook pe pagina mea”, a povestit persoana căreia i s-a furat contul de Facebook, scrie playtech.ro.

Cel care a obținut accesul a putut să se facă administrator pe pagină, iar influencerul a pierdut totul și nu a mai putut să intre în contact cu urmăritorii săi. Escrocii au șters tot de pe pagină și apoi au postat linkuri false care duceau către site-uri de reclame, care generau venituri ușoare.

În aceeași notă, oamenii trebuie să știe că își pot pierde conturile și atunci când primesc link-uri care le cer voturi pentru anumite reviste sau top-uri. Mare atenție atunci când le accesați pentru a nu rămâne fără ele!

ADVERTISEMENT
Tags: