Life

Cum poți să reduci factura la căldură cu 25%. E nevoie să păstrezi curat un obiect din casă

Metoda foarte simplă prin care poți reduce considerabil factura la căldura. Trebuie doar să te asiguri că un obiect din casă rămâne curat.
20.10.2023 | 14:28
Cum poti sa reduci factura la caldura cu 25 E nevoie sa pastrezi curat un obiect din casa
Metoda prin care poți reduce considerabil factura la căldură. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Temperaturile deja au scăzut, însă multe persoane mai așteaptă înainte de a porni căldura, de teama că factura va fi mult prea mare. Totuși, există o metodă foarte simplă prin care costurile să fie reduse.

Ce să faci pentru a reduce factura la căldură cu până la 25%

Iarna se apropie, temperaturile scad și a devenit necesar pentru români să dea drumul la căldură în locuințe. Totuși, nici costurile nu sunt prea mici, astfel că oamenii caută tot felul de metode pentru a face economie. 

ADVERTISEMENT

Iar cei care vor să-și diminueaze factura cu pânâ la 25% trebuie să știe că nu este nevoie de mult efort. Din contră, trebuie ca un obiect cărora multe persoane nu-i dau importanță să fie curățat corespunzător.

Este vorba despre calorifere, adesea trecute cu vecderea în timpul curățeniei generale. Totuși, ele joacă un rol elementar în confortul termic al fiecărei case, spre surpinderea multor persoane.

ADVERTISEMENT

Pentru început, este important ca acestea să fie bine șterse de praf la exterior. Prin simpla îndepărtare a acestuia, se va crește eficiența. Dar pentru ca factura la căldură să fie mai mică, este nevoie de mai mult.

Interiorul caloriferelor poate fi considerat un adevărat depou al murdăriei, iar reziduurile depuse împiedică distribuirea corectă a căldurii. Astfel că, prin curățarea lor amănunțită și corectă, se va menține un nivel optim de eficiență termică.

ADVERTISEMENT

De ce se pun caloriferele sub geam

În legătură cu caloriferele, o întrebare care i-a măcinat pe mulți este de ce sunt ele poziționate sub geam. Cu toate că trendurile în materie de design de interior s-au schimbat, meseriașii le pun în același loc.

Explicația este un simplă și are legătură tot cu factura la căldură. Mai exact, în sezonul rece, ferestrele pot deveni un punct major de pierdere majoră a căldurii dintr-o încăpere.

ADVERTISEMENT

Dacă aparatele nu ar fi poziționate chiar sub geam, zona ar fi extrem de rece. Astfel că, prin montarea acestora sub fereastră, aerul cald, încărcat cu vapori de apă, intră în contact cu suprafața geamului, având un impact semnificativ în menținerea confortului termic.

ADVERTISEMENT