News

Cum reduci factura la gaze în sezonul de iarnă. Sfaturi esențiale legate de temperatura din casă

Dacă vrei să reduci factura la gaze în această iarnă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi esențiale. Ce recomandă specialiștii
20.10.2023 | 00:01
Cum reduci factura la gaze in sezonul de iarna Sfaturi esentiale legate de temperatura din casa
Cum reduci factura la gaze în sezonul de iarnă. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum reduci factura la gaze în sezonul de iarnă. Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar valorile termice vor scădea simțitor. Odată cu răcirea vremii, temperatura în locuințele românilor va fi și ea mai mică.

Cum reduci factura la gaze pe timpul iernii

Prin urmare, cât de curând vom fi nevoiți să dăm drumul la căldură. Însă, românii sunt îngroziți când se gândesc la plata facturilor la gaze, în acest sezon, care ar putea fi mult mai mare decât în anii precedenți.

ADVERTISEMENT

Există anumite trucuri pe care specialiștii recomandă să le punem în practică dacă vrem să facem economie la căldură. De exemplu, un sfat esențial pentru a reduce costurile este ca locuința să fie izolată corespunzător.

În acest fel, căldura va fi reținută în interior, iar frigul va pătrunde greu în case, spun specialiștii, pentru dcnews.ro. De asemenea, sistemul de încălzire, cum sunt centralele termice, trebuie să își facă treaba la capacitate maximă. Pentru asta, trebuie să ne asigurăm că este întreținut și curățat.

ADVERTISEMENT

Și termostatul joacă un rol important în ceea ce privește economia la căldură, pe timpul iernii. De aceea, este bine să alegem unul programabil, care să ne permită să modificăm temperatura atunci când nu ne aflăm în locuință.

Recomandările specialiștilor. Cum trebuie setată temperatura

Experții recomandă ca temperatura să fie setată la o valoare nu foarte scăzută, dar nici extrem de ridicată, în funcție de preferințele fiecăruia. De altfel, în sezonul rece este normal să purtăm haine mai groase decât în restul anului și în casă. În acest mod păstrăm confortul termic.

ADVERTISEMENT

În cazul în care bănuiești că poate ajunge aerul rece în interior prin ușile sau ferestrele casei, asigură-te că rezolvi această problemă. Zonele pot fi acoperite folosind bandă etanșă sau silicon, precizează sursa citată.

Totodată, dacă ai posibilitatea să folosești și alte surse de căldură în camerele în care stai cel mai des, este și mai bine pentru factura la gaze. Astfel, poți reduce folosirea sistemului central de încălzire.

ADVERTISEMENT

O atenție deosebită trebuie acordată și schimbărilor drastice în ceea ce privește consumul de gaz. Trebuie să te asiguri că nu te confrunți cu probleme privind potențiale scurgeri de gaz în locuința ta.

ADVERTISEMENT
Tags: