Life

Cum poți să stai departe de pesticidele de pe alimente. Metoda prin care consumi mai puține substanțe chimice toxice

În ce fel poți să te ferești de pesticidele de pe produse. Trucul care te ajută să mănânci mai puține substanțe chimice toxice.
21.04.2024 | 16:20
Cum poti sa stai departe de pesticidele de pe alimente Metoda prin care consumi mai putine substante chimice toxice
În ce fel poți să te ferești de pesticidele de pe produse. Trucul care te ajută să mănânci mai puține substanțe chimice toxice. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum poți să stai departe de pesticidele de pe alimente. Metoda prin care consumi mai puține substanțe chimice toxice care sunt folosite, în general, drept ”medicamente” pentru plante pentru a crește și a se dezvolta armonios.

În ce fel poți să te ferești de pesticidele de pe produse. Trucul care te ajută să mănânci mai puține substanțe chimice toxice

În ce fel poți să te ferești de pesticidele de pe produse. Trucul care te ajută să mănânci mai puține substanțe chimice toxice. Specialiștii spun că sunt câteva măsuri simple pe care trebuie să le știe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Pentru a reduce la minimum cantitatea de pesticide de pe fructe și legume e foarte important să se țină cont de aceste sfaturi. În primul rând, pentru a evita pesticidele luați în considerare cumpărarea produselor ecologice.

În al doilea rând, Organizația Mondiala a Sănătății ne spune să limităm aportul de reziduuri din pesticide prin spălarea alimentelor într-un jet de apă rece. Spălarea corectă a fructelor și legumelor elimină din substanțele periculoase.

ADVERTISEMENT

Așadar, înainte de a le consuma crude sau de a le găti țineți-le sub un jet de apă rece timp de 15-20 de secunde. Căpățânile de salată sau alte verdețuri se întorc cu frunzele în jos după ce au fost spălate pentru a le scurge bine de apă.

De asemenea, specialiștii transmit că se poate folosi și o perie moale pentru a freca coaja unor produse, printre care se numără merele, morcovii și cartofii. Oamenii de știință cred că acest proces reduce conținutul de pesticide din fructe și legume.

ADVERTISEMENT

„La banane, la citrice, le putem decoji. Dar la măr, dacă eu mă apuc să decojesc, coaja conține o serie de substanțe foarte sănătoase care se pierd. Noi când determinăm reziduurile la banane, la citrice, le luăm pe fructe decojite.

Dar la altceva, de exemplu la roșii și la majoritatea fructelor – măr, pară, prune, căpșune – nu se pot decoji. Deci o spălare a fructelor și legumelor este și igienică și îndepărtează și alte boli.

ADVERTISEMENT

Dar, în general, pesticidele acestea nu sunt numai la exterior, de obicei sunt în întreaga masă a fructului sau legumei”, a declarat inginerul Marian Pogăcian într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ce sunt pesticidele, de fapt

Pesticidele sunt niște produse chimice care sunt folosite pentru a combate unii agenți dăunători, cum ar fi buruienile, bolilele și alți dăunători. Aceste substanțe funcționează precum medicamentele în cazul oamenilor sau al animalelor.

Concret, aceste pesticide sunt niște tratamente care funcționează de minune în cazul plantelor. Cele care sunt comercializate în momentul de față pe piața din România sunt produse conforme, care se pot utiliza de agricultori.

ADVERTISEMENT
Tags: