Life

Cum poți să-ți îndrepți părul ondulat cu o mască simplă. Soluția japoneză care îți ușurează viața

Cum poți să îndrepți părul ondulat folosind o mască simplă, inventată de japonezi. Această soluție poate să îți ușureze viața și să îți facă un păr moale și superb.
22.03.2023 | 17:42
Cum poti sati indrepti parul ondulat cu o masca simpla Solutia japoneza care iti usureaza viata
Cum poți să-ți îndrepți părul ondulat cu o mască de orez. foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum pot să îndrepți părul ondulat cu o mască simplă de origine japoneză. Îți ușurează viața cu adevărat și ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru a o face.

Cum poți să-ți îndrepți părul ondulat cu o mască de orez

Această rețetă japoneză te poate ajuta să controlezi mult mai ușor părul ondulat și acesta poate deveni mai drept. Totul are la bază keratina naturală ce se află în orez. Astfel, ai nevoie de patru linguri de orez și niște apă.

ADVERTISEMENT

Turnăm două căni de apă într-o oală, pe care o punem la fiert și după aceea adăugăm cele patru linguri de orez. După ce a fiert, acesta se pune într-un blender și se pisează.

Facem acest lucru până când ajungem la o masă omogenă. Ulterior,  strecurăm acest amestec printr-o sită pentru a fi foarte cremos.

ADVERTISEMENT

Separat, preparăm o compoziție cu amidon și punem o lingură din această acest praf alături de jumătate de pahar de apă. Turnăm această pastă din amidon în orez și îl punem din nou la foc pentru un minut.

Adăugăm două tipuri de ulei la masca pentru părul ondulat

Când amestecul s-a răcit adăugăm o linguriță de ulei de măsline, dar și una de ulei de cocos. Masca trebuie să se aplice pe părul uscat. Pune masca în special la rădăcina părului, dar și pe lungime.

ADVERTISEMENT

Acoperim părul cu un prosop pentru a nu face mare mizerie în casă și lăsăm masca să acționeze timp de cel puțin o oră înainte de a ne spăla pe cap.

Putem folosi șamponul nostru obișnuit pentru a ne spăla, iar rezultatele vor fi cu adevărat spectaculoase. Această mască pentru păr ar trebui repetată de circa două ori pe săptămână. Rezultatele se pot vedea în scurt timp după câteva utilizări.

ADVERTISEMENT

Rezultatul este că părul ondulat va deveni mai neted și foarte moale. Această mască poate fi folosită și de persoanele cu păr normal.

ADVERTISEMENT