Life

Cum poți scăpa de sforăit cu un truc simplu. Rezultatele apar după doar trei nopți

Cum poți să scapi de sforăit cu ajutorul unui truc simplu. Rezultatele apar imediat, după trei nopți. Ce să faci înainte de culcare.
23.01.2024 | 18:09
Cum poti scapa de sforait cu un truc simplu Rezultatele apar dupa doar trei nopti
Cum poți scăpa de sforăit cu un truc simplu. Sursa foto: Freepik/ katemangostar
ADVERTISEMENT

Un expert a dezvăluit cum poți scăpa de sforăit cu ajutorul unui truc simplu. Este o problemă frecventă printre adulți, dar există un exercițiu care se poate practica în fiecare seară.

Cum să scapi de sforăit cu un truc simplu. Ce să faci înainte de culcare

Multe persoane se confruntă cu sforăitul în timpul nopții și nu pot avea un somn odihnitor din această cauză. Problema este provocată de faptul că aerul trece printr-o cărare blocată sau îngustă.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu publicat anul trecut, sforăitul este mai frecvent în sezonul rece. Printre motive se numără creștere poluării aerului ambiant, expunerea mai mare la fumul de țigară, întrucât oamenii petrec mai mult timp în interior, dar și faptul că sezonul de infecții virale atinge vârful în această perioadă.

Totodată, creșterea în greutate în timpul iernii poate fi un alt motiv pentru care cineva se confruntă cu sforăitul. “Sforăitul poate fi cauzat de acumularea de grăsime în gât, care îngustează traheea”, au precizat cercetătorii.

ADVERTISEMENT

Un expert în somn a dezvăluit un truc pe care îl poți aplica pentru a scăpa de sforăit. Este vorba despre un exercițiu lingual de doar 30 de minute, iar rezultatele apar după numai câteva nopți.

Martin Seeley, CEO al unui retailer de saltele online din Marea Britanie, le-a recomandat celor care sforăie să facă acest exercițiu seara. Închide gura, apoi mișcă limba într-o direcție de 10 ori.

ADVERTISEMENT

După aceea, mișcă limba în altă direcție, tot de 10 ori. Limba trebuie mișcată apoi într-o a treia direcție, după cum a declarat Seeley pentru publicația Mirror.

Cei care practică seara acest exercițiu vor avea rezultate după trei nopți, după cum a adăugat Seeley. Simptomele ar putea fi reduse cu 59% în urma practicării acestui exercițiu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Martin Seeley a oferit și alte sugestii pentru cei care sforăie. Acesta a recomandat evitarea alimentelor care conțin lactate, precum și a băuturilor alcoolice.

O altă recomandare pentru cei care se confruntă cu sforăitul este să achiziționeze o pernă anti-alergie sau să doarmă cu o minge de tenis sub pernă pentru a rămâne pe o parte în timpul nopții. Se recomandă o baie caldă înainte de culcare.

Sforăitul poate indica o problemă serioasă

Potrivit unor studii, 45% dintre adulți sforăie ocazional, iar 25% în mod regulat, notează nypost.com. Experții de la Fundația Somnului au spus că cei care au această problemă trebuie să practice exerciții pentru întărirea limbii, a gâtului și a mușchilor feței.

Persoanele care au cele mai mari probleme cu sforăitul sunt cele supraponderale sau în vârstă. De altfel, sforăitul poate fi un simptom pentru apneea în somn, adică o tulburare în care respirația se oprește în timpul somnului, de mai multe ori.

Un cunoscut medic român a vorbit despre cauzele sforăitului, precum și despre problemele asociate cu acesta. Persoanele care au probleme respiratorii sforăie mai mult decât cele care nu au.

“De obicei, toate tulburările respiratorii în somn, pentru că aici ne referim la o categorie puțin mai mare de patologii, toți acești pacienți au îngustare a filierei respiratorii, modificări de dinamică a pereților faringelui care colapsează, deci o slăbiciune a peretelui.

Și atunci faringele care este ca o pâlnie, ca un cilindru, în loc să se dilate când trece aerul, se adună cumva și se adună pereții și lateral și din față în spate și apare acest colaps, această îngustare a filierei respiratorii. (…)

Și bineînțeles că sforăie mai mult sau au probleme respiratorii cei care au și patologie pulmonară, deci tot felul de afecțiuni pulmonare cronice sau patologie cardiovasculară, pentru că acolo apare o creștere a rezistenței în căile respiratorii și de multe ori se adaugă și de acolo o cotă de îngustare a căilor respiratori.”, a explicat dr. Codruț Sarafoleanu, profesor universitar, medic primar ORL și Doctor în Științe Medicale pentru dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: